VELKOMMEN TIL MIN LANDSBY – BIENVENUE À SAINT JEANNET!

Idylliske Saint-Jeannet, Cote d´Azur

Det er på tide å presentere Saint Jeannet, landsbyen som kapret mitt hjerte for snart 10 år siden (hvor ble tiden av?!). Saint Jeannet er en liten middelalder-landsby som ligger ca. 30 minutter med bil fra Nice, og ca. 400 meter opp i høyden. Selve gamlebyen med sine rundt 1.000 innbyggere, ligger ved foten av det karakteristiske fjellet Baou de Saint Jeannet. Noe som gjør landsbyen til et populært turistmål for både avanserte klatrere og middelmådige turgåere.

På søndager er landsbyen stappfull av turister som kommer langveisfra. Enten for å gå i fjellet og trekke inn den intense duften av timian som vokser langs fjellsidene. Eller for å oppleve det autentiske landsbylivet. Og ikke minst nyte utsikten over rivieraen. Når du står på toppen av fjellet kan du faktisk se hele veien fra Cap Ferrat til Cannes. (Bildet over er fra toppen av Baou de Saint Jeannet, og det karakteristiske fjellet i profil)

 

Idylliske Saint-Jeannet, Cote d´Azur

Landsbyen er som en klisjée på franske landsbyer, med sine trange, brosteinsbelagte gater og fargerike blomster som vokser over alt. Du kan se drueranker som er så gamle, at de er bygget inn i husene og trukket opp på terrassene. Fontener der du kan slukke tørsten på varme dager. Og vaskeplassen som ble brukt av alle kvinnene i gamle dager, som fortsatt er intakt. Og selvfølgelig kirken som troner stolt midt i landsbyen, med kirkeklokker som kimer hver time (irriterende for noen, men sjarmerende for de fleste).

 

Idylliske Saint-Jeannet, Cote d´Azur
Vaskeplassen i full blomstring. Bildet er tatt av min venninne Anja som besøkte meg i fjor sommer. Anja driver forresesten den fine bloggen Green House by Anja Stang – her kan du lese hennes artikkel fra Saint Jeannet.

 

Idylliske Saint-Jeannet, Cote d´Azur

Det jeg liker godt med Saint Jeannet, er at landsbyen er levende hele året. Det er altså ikke bare en sommerby som florerer med turister i juli og august. For så å være nærmest død på vinteren med lukkede restauranter og folketomme gater. Her har vi en grønnsaksbutikk som selger frukt og grønnsaker fra nærområdet, i tillegg til egenproduserte produkter som oster, syltetøy og deilig ullgarn(!).

 

Idylliske Saint-Jeannet, Cote d´Azur

Vi har en slakter som selvfølgelig selger veldig bra kjøtt, i tillegg til å by på nygrillet kylling og de deiligste ferskvarerettene du kan tenke deg! Linsesalat, lasagne, gratinerte grønnsaker og ratatouille, bare for å nevne noen… Vi har selvfølgelig et bakeri som baker de beste croissants og pain au chocolat´ene hver morgen. I tillegg til at de har hyggelig servering flere kvelder i uken, der det diskes opp med blant annet hjemmelaget burger og pizza.

 

Idylliske Saint-Jeannet, Cote d´Azur

Vi har en hyggelig pizzeria, Le vieux four, som baker pizza og brød i steinovn. I tillegg til tre andre restauranter. Den beste restauranten i mine øyne er Tables des Baous, der Sebastien serverer nydelig mat basert på kortreist mat fra lokale markeder. Og så har vi L´ardoise de Ana, som ligger på den hyggelige lille plassen Planestel, midt mellom slakteren til venstre og bakeren til høyre. Denne er billigere, men også veldig bra! Og til slutt så har vi Ste. Barbe, som er noe av det første du møter når du inntar landsbyen. Her kan du enten nyte en iskald Perrier eller pastis i baren ute på terrassen. Og du kan nyte et måltid med en fantastisk utsikt utover Middelhavet. Eller du kan spise en pizza og drikke Mojitos nede i baren med dunkende rytmer i bakgrunnen (kveldstid/sommer).

 

Idylliske Saint-Jeannet, Cote d´Azur
Min lille duo nyter gjerne en fredagssirup på terrassen til Ste. Barbe, mens de nyter utsikten og filosoferer om hvilken is de ønsker seg for morgendagen. 

 

Og så må vi ikke glemme den lokale og hyggelig baren Chez Liza, som også lager utrolig gode sandwicher. Svinger du innom Liza på sommerstid, anbefaler jeg virkelig den populære Pan Baignat. En provencalsk sandwich med blant annet tomat, tunfisk, løk, artisjokk, olivenolje. Den er supergod, og perfekt til å ta med seg i tursekken hvis du er på vei opp fjellet. Men de varme sandwichene hennes, er absolutt ikke å forakte de heller!

 

Idylliske Saint-Jeannet, Cote d´Azur

 

Og helt til slutt så må jeg jo nevne at Saint Jeannet har sin egen vingård. Det er slettes ikke verst! Hos familien Rasse lager de blant annet vin etter en gammel metode, der vinen står ute i store flasker og “soler” seg i månedsvis (6 til 8 måneder) for å gi en helt spesiell smak. På sommeren arrangeres det også middager her, og det er verdt å få med seg! Se her for mer informasjon!

 

Idylliske Saint-Jeannet, Cote d´Azur

 

Saint Jeannet ligger altså ikke så langt unna Nice, og kan enklest nås med bil. Du kan parkere gratis på den store parkeringsplassen som ligger til venstre rett før du kjører inn i landsbyen. Men det går også buss fra St. Laurent du Var (Cap 3000) eller fra Vence (som var Wenche Foss sin favorittby). Ønsker du å bli et par dager kan du sjekke ut det lille, sjarmerende hotellet The Frogs´ House, (som også arrangerer utflukter og matlaginsgkurs), i tillegg finnes det flere hyggelige gîtes (overnattingssteder) der du kan overnatte for en billig penge. Samt selvfølgelig en rekke hus og leiligheter du finner på AirB&B. Se den offisielle siden for mer informasjon, eller spør gjerne meg i kommentarfeltet nedenfor!

 

JEG HÅPER DU TAR TUREN INNOM SAINT JEANNET NÅR DU ER I NÆRHETEN
– FOR DENNE LANDSBYEN ER VIRKELIG VERDT ET BESØK!

 

 

Idylliske Saint-Jeannet, Cote d´Azur

ER DU NYSGJERRIG PÅ ANDRE LANDSBYER I NÆRHETEN? DA BØR DU SJEKKE UT SAINT PAUL DE VENCE!

 

OG FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

A BIENTÔT!

 

22 hendelser på “VELKOMMEN TIL MIN LANDSBY – BIENVENUE À SAINT JEANNET!”

 1. Elin margrete madsen

  Så flott blogg. Caroline liard gjorde meg oppmerksom på den. Mye bra stoff her. Håper det er greit at jeg la inn en lenke på facebooksiden til den norske klubben på cote d’azur. Jeg burde selvsagt spurt først og ikke bare sagt det i etterkant. Hilsen elin madsen som er sekretær i nca.

 2. Saint jeannette er like sjarmerende som nina, om enn noe eldre. Det vet jeg (vi), som har hatt gleden av å besøke nina & roald for noen år siden. Sistnevnte er en chef av klasse, hvilket vi fikk demonstrert under en fabElaktig lunsj. Takk for besøket, godtfolk.

  1. EVAiPROVENCE

   Så hyggelig å høre! Jeg skal gjøre mitt beste for å servere gode oppskrifter og besøk rundt i Provence. Og har du ønsker om hva jeg skal lage/skrive om er det bare å bruke kommentarfeltet:-) À bientot!

 3. Fantastisk fin blogg. TACK, EVA!
  Den inspirerar till många olika maträtter och resor, inte minst till Saint Jaenett.
  Välkommen – också – till vårt hörn av provence. Cotignac är en by med stor charm, mycket god mat och vackra omgivningar!
  Peter

  1. Så utrolig hyggelig å høre! Selv tusen takk:-) Jeg skal selvfølgelig besøke Cotignac, den byen har jeg enda tilgode å se. Jeg gleder meg!

 4. Hei!
  Vi er en familie på 8 som har leid hus i Saint Jeannet til sommeren. Har du noen gode tips på hva vi bør få med oss, ting som er lurt å tenke på, transport osv?

  1. EVAiPROVENCE

   Hei! Så gøy, da er dere nesten garantert en fin sommer! Jeg regner med at dere blir en del i huset/Saint Jeannet siden dere er så mange. Her i Saint Jeannet må dere jo komme dere opp til toppen av fjellet, og nyte utsikten over “hele” Middelhavet (gå tidlig på dagen eller sent på kvelden). En tur til Nice er jo alltid fint – der finner dere alt. Strand, shopping, kultur og kunst. Ellers så vil kanskje barna en tur til sandstrand (i Nice er det kun steinstrand). Nærmeste sandstrand blir vel Antibes eller Juan les pins/Golfe Juan, som har både public beaches (åpne/gratis), og private strender der dere leier solsenger.

   Fondation Maeght i Saint Paul du Vence er absolutt verdt et besøk om dere er bittelitt kunstinteressert. Kjempefin hage med flotte figurer, så her liker både barn og voksne seg!

   Hvis dere ikke har bil, kan dere ta buss ned til togstasjonen, og tog videre til de fleste steder. For eksempel en tur til Ventimiglia (rett over grensen, i Italia) på fredag. Da er det stort marked der! Ja, det er liksom så utrolig mange steder å dra, så det er nesten vanskelig å gi gode råd. Men jeg hadde nok styrt unna Saint Tropez for eksempel. Trafikken dit er helt forferdelig på sommeren. Håper dere får en riktig så fin tur!!!

 5. Kari Prestvik

  Hei Eva! Inspirerende og trivlig å følge deg. Vi har feriert i Haut de Cagnes i 10 år nå. Nå er det åpnet opp for reise igjen -fantastisk! Og i år velger vi å kjøre fra Verdal -225 mil. Vi starter neste mandag og gleder oss like mye som ungene ?. I år blir Det absolutt et besøk til din supertrivlige landsby❣️

  1. EVAiPROVENCE

   Ja, endelig kan vi reise! Og så hyggelig at dere vil besøke Saint Jeannet! Da ønsker jeg dere en trygg reise nedover, og kanskje vi ses:-) Klem fra Eva

 6. Takk for veldig fin blogg ?! For flere år siden prøvde jeg og ei venninne å komme oss fra Vence til Saint Jeannet, spurt oss for på turistbyrået, men fikk bare det korte svar at det var ikke bussrute dit. Men nå ser jeg du skriver at det går buss, så en gang … når det blir tryggere å reise, så håper jeg å kunne komme dit !

  1. EVAiPROVENCE

   Hei Reidun! Takk for deg:-) Ja, det går buss (og jeg tror t.o.m. hver time mellom 08-18, men de er ikke alltid like flinke på turistkontoret. Eller busskontoret… Velkommen skal du være!

 7. Hei, Jeg har akkurat meldt meg på nyhetsbrevet ditt og koste meg veldig med dette innlegget fra Saint Jeannet. Jeg er mer enn middels begeistret for Frankrike og da spesielt Sør-Frankrike hvor jeg har vært mange ganger. Av familiære årsaker har jeg dessverre ikke vært der siden 2016, og nå er det jo denne pandemien da. Jeg håper på å komme tilbake, og i mellomtiden skal jeg nok kose meg med dine innlegg.

  1. Hei Mona! Så hyggelig at du følger meg! Det har ikke vært så mange turer på meg heller i år. Men at det kommer flere reisebrev i fremtiden, det lover jeg! Det er jo så mange perler å ta av her nede:-) Klem fra Eva

 8. Agnes Viktoria Rydningen

  Hei! Jeg har vært i en landsby hvor jeg har tatt bilde av 3 store hjerter. De står samlet og ca 1,70 m høy. De er flaskegrønne. Jeg har også vært et sted hvor jeg har tatt bilde
  av figurer med hestehoder. Kan se ut som der skjert ut i tre med mange farger på – ca 2m høy . På et skilt ved siden av står det skrevet “JOURÉE DES VENDANGES”. Jeg ville bli glad hvis du skulle hvit hvor dette er. Med vennlig hilsen Agnes Viktoria Rydningen

  1. Hei Agnes! Hm, det ringer ingen bjelle. Men jeg lover å skrike ut hvis jeg finner ut hvor det er:-) Ønsker deg en fin dag!

 9. Flott beskrivelse av Saint Jeannet. Dit vil vi reise.
  Har plukket sopp med Norsk Soppforening i Antibes, morsom opplevelse. Saint Paul du Vence reiser jeg aldri tilbake til.vi elsker Frankrike

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen