Temperaturen har skutt i været, og sommeren er virkelig her. Noe så fantastisk som strålende sol, grønne trær og gressletter så langt øyet kan se. Og bare skuldre og bare tær! Men selv om man setter aldri så stor pris på varmen, så kan den føre til at man blir litt kokt i topplokket. Og da er det deilig å kunne kjøle seg ned med en is. Eller tre.
Denne vannmelon- og kiwi-isen er laget av kun to ingredienser, nemlig vannmelon og kiwi. Den er selvfølgelig helt naturlig, uten tilsatt sukker. For velger man sesongens frukt så blir det naturlig søtt nok. Så denne isen kan nytes så ofte man bare vil, uansett om man er liten eller stor.
Is-former får man tak i nesten overalt, men de fleste er i plast. Jeg har lenge ønsket meg en form med trepinner – rett og slett fordi den tar meg rett tilbake til barndommen og Lollipop på stranden. Og som alt annet så fant jeg selvfølgelig det på nettet. Bare søk på isform med trepinne så får du opp flere valg. Eller så bruker du de du har – isen smaker nemlig like godt uansett!
DU TRENGER:
(Gir ca 16 is, avhengig av størrelsen på isformene)
1/2 vannmelon
7 kiwi*
*Jo mer moden kiwien er, jo søtere blir isen.
SLIK GJØR DU:
Skrell 5 av kiwiene, og miks med stavmisker eller i blender.
Hell kiwiblandingen over i isformene, slik at det blir ca 2 cm i toppen.
Sett formene i fryseren, og la de stå et par timer (til de er fryst).
Kutt vannmelonkjøttet i biter, og prøv å fjerne de fleste frøene (ihvertfall hvis de er store).
Kutt de to siste kiwiene i skiver, og legg forsiktig en ned i hver form (dette er mest til pynt).
Hell over vannmelonsaften, og sett på lokk.
Sett formene i fryseren. N.B. Pass på at de står rett!
Frys isen til de er ferdige, gjerne over natten.
NYTES I SOLEN, NÅR SOM HELST OG AV HVEM SOM HELST!
Smoothie er forresten også supre å fryse ned, så prøv SMOOTHIE TIL BARNA. Da har de små noe de kan kjøle seg ned med i parken (de tiner nemlig på 1 – 2 – 3).
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!
Utrolig bra, Eva👍🏼
Tusen takk, Kristin:-)