Disse knekkebrødene blir jeg virkelig aldri lei. Jeg spiser havreknekkebrød til frokost, lunsj, mellommåltid, kvelds – og noen ganger som tilbehør til middag. Knasende sprøtt og med en helt nydelig smak av ristede frø og mandler. Jeg fant oppskriften på bloggen til Linda Stuhaug for snart to år siden, og selvom jeg har prøvd andre knekkebrød-oppskrifter faller jeg alltid tilbake til denne. Jeg blir rett og slett aldri lei.
DU TRENGER:
(2 stekebrett)
3 dl havremel (uten gluten hvis du ønsker glutenfritt)
3 dl havregryn (uten gluten hvis du ønsker glutenfritt)
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 dl mandelflak
1/2 teskje salt
5 dl vann
Maldonsalt
Jeg bruker stort sett økologisk mel, gryn og frø.
SLIK GJØR DU:
Sett ovnen på 160 grader, varmluft.
Bland alle ingrediensene i en bolle, og la røren stå på benken et kvarters tid.
P.S. Røra er ganske flytende til å begynne med, men etter et kvarter er den fast og fin.
Legg bakepapir på benken, og smør halvparten av røra utover.
(Jeg bruker et ekstra bakepapir som jeg legger over deigen, og kjevler ut ganske tynt, før jeg tar det av. Prøv gjerne også å kjevle så rektangulært som mulig, så får du penere stykker.)
Legg opp et nytt bakepapir og fordel resten av røra utover.
Til slutt drysser du maldonsalt over, og dytter det forsiktig ned med fingertuppene.
Stekes midt i ovnen i 15 minutter, før du tar brettene ut og ruter opp stykkene til den størrelsen du ønsker.
Sett brettene inn igjen (bytt plass på de) og stek i ytterligere 25 – 35 min eller til de begynner å bli gylne.
Du ser/kan kjenne på de når de er ferdigstekt og sprø.
Avkjøles på rist, og oppbevar de deretter i en lufttett boks.
PRØV OGSÅ “OVER NATTEN” GRØT MED EPLE, KANEL OG MANDLER TIL FROKOST!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!
Om jag inte ha varmlufts ugn vad ska jag ha för temp?
Jeg har ikke varmluftsovn hjemme hos meg, og jeg bruker den samme temperaturen (altså 160 grader). Mulig de trenger litt lengre tid i ovnen, og det er derfor det står mellom 25-35 min. Steketiden kommer også litt ann på tykkelsen. Jeg lager mine veldig tynne, og når de begynner å bli gylne vet jeg at de er ferdig. Lykke til!
Takk for tips! De er supergode 🙂
Bare hyggelig! Herlig at du likte de:-)
Nydelige havreknekkebrød. Eneste oppskriften jeg har fått til å lage 😉
Så hyggelig å høre! Og ja, helt enig, de er bare utrolig gode!!
Hei. Er dei lette å lage HAVREKNEKKEBRØD. Når du brygge til da må du korn. Er det en kan lage HAVRE Knekkebrød?? Ha en fin dag. Hilsen Peter Graasvoll Rauland i Telemark.
Hei Peter! Ja, disse er lette å lage. Ønsker deg en fin dag tilbake:-)