fbpx

FRANSK LØKSUPPE SLIK FRANSKMENN LAGER DEN

Fransk-løksuppe

I går fikk jeg lyst til å lage en fransk løksuppe. Og jeg ville lage den akkurat slik franskmenn lager den. Hemmeligheten bak den gode, ekte, franske løksuppen er rett og slett karamellisering. Du skal karamellisere løken til den er helt myk og begynner å bli brun (ikke svidd!). Og dette tar tid, opptil 30 – 40 minutter, så du må smøre deg med tålmodighet. Men gjør du det ordentlig, så vil du kunne servere en så god løksuppe at det er til å gråte av…

Du vil garantert gråte litt under tilberedningen av suppen også, men et godt tips er å skylle løken og kniven i vann innimellom. Dette hjelper faktisk! Et annet tips er å prøve å lene seg litt tilbake, slik at ikke «gassen» går rett opp i øynene dine. Jeg vil også tro at denne suppen blir god om du lager hurtigvarianten (altså at du steker løk på vanlig måte og ikke karamelliserer den). Men jeg anbefaler deg virkelig å ta deg tid til å lage den på den ekte, franske måten.

 

Fransk-løksuppe

 

DU TRENGER:

(Gir 6 porsjoner)

SELVE SUPPEN:
5-6 løk, skjært i tynne halvmåner
50 g smør
4 hvitløksfedd, finhakket
3 ss hvetemel
1 dl tørr hvitvin
2 liter kjøttbuljong (4 terninger)
1 laurbærblad
1 ts timian
Salt og pepper etter smak
Revet ost (jeg brukte Gruyere)

KRUTONGER:
1 baguette (helst noen dager gammel)
2 ss olje til steking
1 ts Provence-krydder
1/2 ts hvitløk, finhakket
Salt og Pepper

 

SLIK GJØR DU:

Smelt smøret i en tykkbunnet kjele, og begynn med å steke løken.
Løken skal karamelliseres (til den «smelter» og blir litt brun (ikke brent!),
så stek den på lav varme. Det er viktig å røre ofte (denne prosessen kan ta opptil 30 min).
Tilsett så hvitløk, og stek et par minutter til.
Dryss over melet, rør det godt inn.
Hell i vinen, pass på å få med all løk som sitter fast på sidene.
Tilsett buljong, laurbær og timian, og smak til med salt og pepper.
La alt koke i ca. 10 min.

Skjær baguetten i terninger, og stek i olje på middels varme.
Krydre med hvitløk, Provence-krydder, salt og pepper.
Når krutongene er sprø er de ferdige.

Sett ovnen på 220 grader.
Fordel suppen i ilfaste skåler, fyll på med krutonger, og strø godt med ost over.
Stek i ovnen til osten er smeltet.
Sett til slutt på grillfunksjonen, og følg godt med!
Når osten begynner å bli gyllen, er suppen klar til servering.

Bare pass på så du ikke brenner deg på tungen!

 

 

Fransk-løksuppe

 

GLAD I FRANSK MAT? DA MÅ DU PRØVE DEN KLASSISKE, FRANSKE KALVEGRYTA – BLANQUETTE DE VEAU!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

10 hendelser på “FRANSK LØKSUPPE SLIK FRANSKMENN LAGER DEN”

  1. Vibeke Rieber Sommersten

    Denne er virkelig god, har nå fulgt oppskriften din, og det blir ikke siste gangen. Tusen takk!

  2. Den skal prøves 🤗

    Ser en kommentar om å bruke Bayer? Er det istedenfor hvitvin eller for å drikke til ???🤣😊😅

    1. Ha ha, nå ble jeg litt usikker… Jeg har jo tenkt at det var å drikke til. Ja, jeg tror det må være det:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen