fbpx

DEN STORE VAFFELDAGEN – VAFFEL TIL FROKOST, LUNSJ, MIDDAG OG DESSERT!

Vaffeldagen 2018

Søndag 25 mars 2018 er det den «offisielle» vaffeldagen. Og det betyr vaffel hele dagen. Vaffel kan faktisk spises til hvert måltid, den er superenkel å lage og kan serveres i uendelige varianter. Her gir jeg deg oppskriften på én dags variert inntak av vafler. Frokost, lunsj,  middag – og selvfølgelig dessert!

Vaffeldagen har svensk opprinnelse, og i følge vaffeldagen.no kan vaflene spores helt tilbake til det gamle Hellas, der grekerne stekte flate kaker mellom to varme metallplater (med varmeisolerende håndtak av tre!). Mye har skjedd, og nå er det altså så enkelt å lage vafler at de kan spises døgnet rundt.

 

Jeg utfordrer deg til å lage minst én av mine fire vaffeloppskrifter nå på søndagen som kommer!

 

FROKOST / SØT VAFFEL MED GRESSKAR OG KANEL

Søt frokostvaffel med gresskar og kanel

 

DU TRENGER:

(Gir 3 – 4 plater)

2 dl speltmel
1/2 ts bakepulver
1 ss kanel
1/4 ts malt muskat (hvis du har)
1/4 ts malt ingefær (hvis du har)
1 ss sukrin
1 egg
1 dl + 1 ss gresskarpuré*
1,5 dl mandelmelk (evt vanlig melk)
Noen dråper olje til steking

 

SLIK GJØR DU:

Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
I en annen bolle visper du sammen egg, gresskarpuré og melk.
Hell over den våte blandingen, visp godt.
La røren hvile i 5 minutter, mens du varmer opp vaffeljernet.
Pensle lett over jernet med olje (med en pensel som tåler varme).
Server med yoghurt naturell, bananskiver, hakkede nøtter og lønnesirup.

*Gresskarpuré kan enten kjøpes ferdig på boks, eller du lager det selv ved å koke gresskarkjøtt i terninger, for så å mose det til en puré med en stavmikser. 

 

LUNSJ / VÅRLIG VAFFELOMELETT MED TOMAT OG MOZZARELLA

Vaffelomelett - vaffeldagen 2018

 

DU TRENGER:

(Gir 2 plater)

3 egg
2 ss melk
1 asparges, skjært i tynne skiver
1 vårløk, skjært i tynne skiver
1/2 mozzarella, skjært i tynne skiver
1/2 ts tørket timian
Salt og pepper etter smak

Ruccola
1/2 bifftomat
Olivenolje

 

SLIK GJØR DU:

Visp egg og melk i en bolle.
Tilsett asparges, vårløk og krydder.
Varm opp vaffeljernet, og pensle med litt olje.
Hell i halvparten av røren.
Stek til omeletten er gjennomstekt, og dander den på en tallerken.
P.S. Vær forsiktig når du tar omeletten ut fra jernet, den er skjørere enn en vanlig vaffel.
Legg straks på tynne skiver av mozzarella, dryss over ruccola, og fold vaffelen.
Gjenta samme prosedyre med vaffelomelett nr. 2.
Server med tomat og ruccola, sprinklet med en god olje.

 

MIDDAG / SMAKFULLE GROVE PIZZAVAFLER

Grov pizzavaffel

 

DU TRENGER:

(Gir 4 tynne plater)

BUNN:
1 dl havremel
0,5 dl speltmel (evt. mer havremel)
1/2 ts bakepulver
1 knip salt
Chililflak
2 egg
1 dl gresk yoghurt
0,5 dl vann (eller til du har riktig konsistens)
Noen dråper olje til steking

FYLL (her velger du selvfølgelig det fyllet du liker):
1 ss pizzasaus per pizzavaffel
Chorizo
Rød paprika
Sjampinjong
Rødløk
Sorte oliven
Revet ost
Timian
Salt og pepper etter smak

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 200 grader.
Bland sammen de tørre ingrediensene.
Deretter blander du det våte i en egen bolle, før du til slutt blander alt til én røre.
La røren hvile i 5 min mens du varmer vaffeljernet.
Smør vaffeljernet lett med pensel og olje.
Stek som vanlig.
Ha på tomatsaus og det fyllet du ønsker.
Stek i ovnen i ca. 7 min, til osten er smeltet og begynner å bli gyllen.
Spises som en pizza, eller med salat til.

 

DESSERT / NYDELIG OG SØT VAFFEL MED OSTEKAKETOPPING OG FRISKE BÆR

Dessertvaffel med ostekremfyll og friske bær

 

DU TRENGER:

(Gir 4 – 5 plater)

1 egg
2 dl mandelmelk
0,2 dl smeltet smør
1/2 sitron, presset til juice
3 dråper vaniljestevia (valgfritt)
2,5 dl speltmel
2 ss sukrin
2 ts bakepulver
1 knip salt
Noen dråper olje til steking

FYLL:
1/2 boks Philadelphia lettost
3 ss gresk yoghurt
1 ss sukrin melis

 

SLIK GJØR DU:

Bland sammen de våte ingrediensene.
I en annen bolle blander du til tørre.
Deretter visper du det våte sammen med det tørre.
La røren hvile i 5 min, mens du varmer vaffeljernet.
Smør vaffeljernet lett med pensel og olje.
Stek som vanlig.
Bland sammen ingrediensene til fyllet i en liten bolle.
Fordel fyllet utover vaflene, og pynt med friske bær og frukter.

 

 

 

BON APPÉTIT!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen