KLASSISK FRANSK TOMATPAI – TARTE AUX TOMATES
LE PARFAIT PAI – SQUASHPAI MED BURRATA
GYLNE FETAPAKKER MED HONNING OG TIMIAN
RØDBETSALAT MED CHÈVRE OG RISTEDE VALNØTTER
Skyll salaten, og legg den utover et stort fat. Kutt opp rødbeter, rødløk og chèvre, og legg det utover. Rist valnøttene litt i en tørr stekepanne, og topp med disse til slutt. Bland sammen ingrediensene til vinaigretten (bruk f. eks. et glass med lokk, og rist det sammen). Ringle over litt av vinaigretten, og server resten ved siden av.
RIK OG RESPEKTABEL RATATOUILLE
BAKT FENNIKELTORSK
Sett stekeovnen på 180 grader.
Krydre torsken godt med salt og pepper, og strø over fennikelfrøene.
Trykk de lett ned i fiskekjøttet med fingertuppene.
Skrell av det ytterste sitronskallet, og kutt det fin-fint, ca. 1 ts.
Fordel zesten utover filetene, og legg de over i en smurt ildfast form.
Kutt reddikene og ha de i f0rmen.
Bak i ovnen til torsken er ferdigstekt, og enkelt kan deles i flak, ca. 12-14 min.
PARMESANGRATINERTE POTETER
BAKTE FIKEN MED CHÈVRE, VALNØTTER OG HONNING
BAKT BUTTERNUTSUPPE MED SPRØ SPEKESKINKE (OG RISTEDE KIKERTER)
FRANSK FORMKAKE MED SITRON – QUATRE QUARTS
BLANQUETTE DU VEAU – KLASSISK FRANSK KALVEGRYTE
FRANSKE EPLEROSER
LETT KREMEDE “MOULES” À LA EVA I PROVENCE – PERFEKT RESULTAT HVER GANG!