Nå går vi med raske skritt mot sommeren, men vi har fortsatt gresskar igjen fra høsten. Så i dag blir det «bakt» gresskarsuppe av butternut til middag. Det som gjør det lille ekstra for denne suppen er akkurat det navnet tilsier; den er bakt.
Grønnsakene bakes altså først i ovnen, før de moses og tilsettes buljong og krydder. På denne måten forsterkes sødmen og alle de deilige smakene i gresskaret og de øvrige grønnsakene, og sammen med den salte fetaosten og spekeskinken blir det en uslåelig kombinasjon!
DU TRENGER:
(Gir 5-6 posjoner)
1 butternut gresskar (mitt var på 1,3 kg)
1 løk
1 rød paprika
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 liter kyllingkraft (evt. kyllingbuljong)
1/2 ts tørket timian
1 dl kokosmelk (valgfritt)
Salt og pepper
Ca. 100 g spekeskinke
Ca. 100 g feta
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 200 grader.
Skrell gresskaret, fjern frøene og kutt i biter.
Kutt løk, hvitløk og paprika i biter.
Legg alle grønnsakene på et stekebrett med bakepapir.
Hell over olje, og krydre med salt og pepper.
Stek i ovnen til gresskaret er mykt (jeg lot det stå i ca 30 min).
Mos de bakte grønnsakene i en blender.
Ha grønnsaksmos, kyllingkraft og timian i en kjele, og kok opp.
La det simre i 5-10 min, i mellomtiden tilbereder du tilbehøret.
Stek spekeskinken i ovnen på et stekebrett med bakepapir, til den er crispy og begynner å ta farge.
N.B! Pass på – det går fort på slutten, og spekeskinken kan lett svi seg!
Smuldre feta-osten med en gaffel.
Krydre suppen med salt og pepper, ønsker du en rundere smak tilsetter du kokosmelk.
Synes du suppen er for tykk, sper du på med litt vann.
Topp suppen med crispy spekeskine, fetaost og litt gressløk eller persille!
VISSTE DU AT BUTTERNUT-GRESSKAR PASSER GODT I MUFFINS OG KAKER OGSÅ?
PRØV DISSE SAFTIGE MUFFINSENE MED INNBAKT KREMFYLL!
BON APPÉTIT!