LE PARFAIT PAI MED SOMMERENS SQUASH OG BURRATA

Pai med squash og burrata

De som følger meg vet at jeg elsker paier i alle farger og varianter. Og spesielt nå på sommeren! Det er jo så enkelt, i alle fall hvis du jukser og kjøper ferdig paideig. Og så er det jo så godt når du fyller den med sesongens rene råvarer!

“Le parfait pai” er fylt med tynne skiver av squash, og toppet med “dronningen av alle oster” – nemlig burrata. Burrata er en ferskost, og nesten som en mozzarella. Men enda mykere og enda mer kremet. Noe som passer perfekt sammen de stekte squashskivene. Og som den berømte prikken over i´en (eller toppen av kransekaka): ringle over noen dråper med trøffelolje til slutt. Oh-la-la, sier jeg bare!

 

Pai med squash og burrata

 

DU TRENGER:

(1 vanlig paideig)

2-3 squash, kuttet i tynne skiver (bruk gjerne ostehøvelen)
1 god ts salt
1 ts honning + 1 ts dijonsennep
1 egg, vispet (halve i paien, og halve til pensling)
1 paideig (jeg jukser med ferdigdeig)
Revet parmesan
Frisk dill, finhakket
Salt og pepper, etter smak
1 neve cherrytomater, kuttet i to
God olivenolje
1 burrata, romtemperert
Trøffelolje (hvis du har)

 

SLIK GJØR DU:

Skyll squashen, kutt vekk endene og kutt de i tynne skiver, gjerne med en ostehøvel.
Ha de over i et dørslag og strø godt med salt over. La stå i en halvtimes tid.
Sett stekeovnen på 180 grader, og rull ut paideigen i en paiform. Prikk med en gaffel.
Bland sammen honning og dijonsennep, og smør den utover paideigen.
Skyll og tørk squashskivene lett i et rent kjøkkenhåndkle, og fordel de utover i paiskallet.
Visp et egg i en liten bolle, og hell over halvparten (vend det godt inn).
Krydre med salt, pepper, og frisk dill, og ringle over noen dråper god olivenolje.
Strø over revet parmesan, og pynt med cherrytomater.
Brett inn kantene på deigen, og pensle med resten av egget.
Stek i ovnen i ca. 40 min, til squashskivene og paideigen begynner å bli gyllen.
Legg over burrataen, ringle over trøffelolje – voilà!

 

Pai med squash og burrata

 

ELSKER DU OGSÅ PAI? PRØV SOLSKINNSPAI MED ASPARGES OG SITRONZEST!

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAMPINTEREST OG FACEBOOK FOR DAGLIG PÅFYLL AV SUNNE OPPSKRIFTER PÅ DET GODE LIV!

 

BON APPÉTIT!

 

3 hendelser på “LE PARFAIT PAI MED SOMMERENS SQUASH OG BURRATA”

  1. Hei! Laget denne paien i dag, herlighet SÅ NYDELIG!!! Helt super sommermiddag, utrolig god smak ????
    Tusen takk! ????☀️

    1. EVAiPROVENCE

      Hehe, det er går ikke med emojis i wordpress;-) Men så koselig å høre at det smakte!! God sommer til deg <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen