fbpx

QUATRE-QUARTS – ENKEL OG NYDELIG FORMKAKE MED SITRONSMAK

Quatre-quarts med sitronsmak

Jeg har allerede servert én fransk formkake med yoghurt, der man faktisk bruker det tomme yoghurtbegeret som målebeger for de andre ingrediensene. Og quatre-quarts er et annet morsomt konsept på en fransk formkake. Quatre-quarts betyr rett og slett fire kvart-deler, eller fire like deler, om du vil. Og denne oppskriften tar utgangspunkt i vekten av 3 egg, som tilsammen veier 150 gram (cirka). Deretter tar man 150 gram mel, 150 gram sukker og 150 gram smør. Gøy, ikke sant? Denne oppskriften burde alle kunne lære seg utenat.

Jeg har «comme d´habitude» (som vanlig) byttet ut siktet mel med speltmel, sukker med sukrin, og sist til slutt – smør med gresk yoghurt. I tillegg kan du tilsette din favorittsmak, og i dag hadde jeg lyst til å lage en sitronkake. Det er jo bare noe helt fantastisk med kaker du rører sammen i en fei, og vips – så er den ferdig!

 

Quatre-quarts med sitronsmak

 

DU TRENGER:

(til 1 vanlig brødform)

150 g. egg (altså 3)
150 g. sukrin
150 g. gresk yoghurt
150 g. speltmel
2 ts bakepulver
1 klype salt
Zest fra 1 sitron

2 dl sukrin melis
Saften fra 1/2 sitron

 

SLIK GJØR DU:

Sett ovnen på 180 grader.
Ha egg og sukrin i en bolle, og visp med en miksmaster i 2-3 min.
Visp deretter inn yoghurt.
I en annen bolle blander du sammen mel, bakepulver og salt.
Bland det tørre med det våte.
Rør til slutt inn ønsket «smak» (i mitt tilfelle sitronzest).
Hell røren over i en smurt brødform, og sett i stekeovnen.
Stek i ca. 25 – 30 minutter, til kaken begynner å bli gyllen (eller til trepinnen er tørr).
Mens kaken avkjøler seg på kjøkkenbenken, lager du glasuren (hvis du ønsker glasur).
Rør ut melis med sitronjus, til du har den konsistensen du ønsker.
Bre utover kaken så pent du klarer, jeg tipper du klarer det bedre enn meg!

 

Quatre-quarts med sitronsmak

 

Formkaken med yoghurt kan du forresten smake på her:
ENKEL YOGHURTKAKE MED DIN FAVORITTSMAK! )

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen