Bakte fiken fylt med chèvre og valnøtter, toppet med frisk rosmarin og søt honning, eksploderer nesten i munnen. Det er faktisk helt magisk godt! Samtidig som de er superenkle å lage, og du forbereder de i forkant – på 1-2-3!
Disse munnfullene setter prikken over i´en på et hvert ostefat. Eller de kan serveres alene, som en søt smak etter måltidet. Bare prøv selv!
SLIK GJØR DU:
(Gir 8 munnfuller)
8 fiken
Ca. 100 g chèvre, kuttet i skiver
6 valnøtter, hakket
Noen kvister rosmarin, hakket
Flytende honning
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 250 grader, og finn fram en ildfast form.
Skyll fikenene, og lag et kryss fra toppen og ned.
Stikk en skive chèvre ned i hver av dem, strø over hakkede valnøtter og rosmarin.*
Stekes i ovnen til osten begynner å bli gyllen i kantene, ca. 7-8 min.
Hell over flytende honning, pynt med rosmarin – og server med en gang.
*Hvis du har noen valnøtter til overs, er det godt å steke/riste de sammen med fikenene, og deretter helle litt honning over!
PRØV OGSÅ BACONSURREDE DADLER – SØTT, SALT OG SKIKKELIG GODT!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!