fbpx

MAGISKE MUNNFULLER MED BAKTE FIKEN, CHÈVRE OG VALNØTTER

Bakte fiken med chevre og valnøtter

Bakte fiken fylt med chèvre og valnøtter, toppet med frisk rosmarin og søt honning, eksploderer nesten i munnen. Det er faktisk helt magisk godt! Samtidig som de er superenkle å lage, og du forbereder de i forkant – på 1-2-3!

Disse munnfullene setter prikken over i´en på et hvert ostefat. Eller de kan serveres alene, som en søt smak etter måltidet. Bare prøv selv!

 

Bakte fiken med chevre og valnøtter

 

SLIK GJØR DU:

(Gir 8 munnfuller)

8 fiken
Ca. 100 g chèvre, kuttet i skiver
6 valnøtter, hakket
Noen kvister rosmarin, hakket
Flytende honning

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 250 grader, og finn fram en ildfast form.
Skyll fikenene, og lag et kryss fra toppen og ned.
Stikk en skive chèvre ned i hver av dem, strø over hakkede valnøtter og rosmarin.*
Stekes i ovnen til osten begynner å bli gyllen i kantene, ca. 7-8 min.
Hell over flytende honning, pynt med rosmarin – og server med en gang.

*Hvis du har noen valnøtter til overs, er det godt å steke/riste de sammen med fikenene, og deretter helle litt honning over!

 

Bakte fiken med chevre og valnøtter

 

PRØV OGSÅ BACONSURREDE DADLER – SØTT, SALT OG SKIKKELIG GODT!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen