Parmesangratinerte poteter er denne sommerens lille dille! De kan nytes som en egen rett – altså som superdigg snacks med en frisk urtedipp til. Eller de kan serveres som tilbehør til et stykke kjøtt eller fisk. Og uansett hvordan du velger å servere de, så kan jeg love deg at disse bakte og søte potetene med sprøe og salte parmesanbunner, kommer til å gå ned på høykant! Denne retten har tatt helt av på nettet i sommer, og her har du min “franskifiserte” versjon (bien sur)!
PS! Det er viktig å velge små og gode poteter. Får du tak i grenaille, er det toppen. Eller du kan f.eks. bruke ratte-poteter, eller små mandelpoteter. Og pass på å skrubb potetene godt, disse godbitene skal nemlig nytes med skallet på!
DU TRENGER:
1 kg små poteter*
2-4 ss smeltet smør
2-4 ss olivenolje
2 ts løkpulver
2 ts hvitløkspulver
1 ts røkt paprikapulver
1 ts oregano
1 ts salt
0,5 ts pepper
3 dl revet parmesan (revet fint)
URTEDIPP:
2 dl gresk yoghurt
2 ss majones
1/2 sitron, presset
1 ts sitronzest, finhakket/revet
1 ts løkpulver
1 ss dill, finhakket
1 ss basilikum, finhakket
1 ss frisk timian
1 lite hvitløksfedd, knust
Salt og pepper etter smak
*Bruk gjerne grenaille eller ratte-poteter, evt. mandelpoteter.
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 200 grader, og legg opp et stekebrett med bakepapir.
Skrubb og skyll potetene godt (de skal spises med skallet på).
Kutt de i to, og bruk kniven til å rute opp et mønster på “kjøttsiden”.
Ha potetene i en stor bolle, og hell over 1-2 ss smeltet smør, og 1-2 ss olivenolje.
Bland sammen krydderet i en liten bolle (løkpulver, hvitløkspulver, paprika, oregano, salt og pepper).
Strø halvparten av krydderblandingen over potetene, og vend de godt rundt (slik at de blir dekket på alle sider).
Bland sammen parmesan og resten av krydderblandingen, og fordel det godt utover stekebrettet.
Legg potetene over parmesanen med kjøttsiden ned.
Legg de tett sammen, men ikke oppå hverandre.
Ringle over resten av det smeltede smøret og oljen over potetene.
Bak i ovnen til potetene er myke inni og begynner å bli gylne utenpå, ca. 30 min (litt avhengig av størrelsen).
La de avkjøles til parmesanen under har stivnet, ca. 10-15 min.
Server enten som tilbehør til kjøtt eller fisk, eller som snacks med smakfull urtedipp til!
URTEDIPP:
Rør sammen alle ingrediensene, og sett dippen i kjøleskapet mens potetene bakes.
PRØV OGSÅ SPRØ PARMESANCHIPS – REN SNACKS!
HUSK Å FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK FOR DAGLIG PÅFYLL AV FARGERIK MATINSPIRASJON!
BON APPÉTIT!