Blåskjell er fantastisk godt. Og det beste av alt er at det er superenkelt å lage! Følger du denne oppskriften er du garantert å lykkes. Server nydampede blåskjell med litt godt brød til. Eller hvis du skal spise blåskjell som franskmenn gjør – server med pommes frites. Jeg synes det er veldig godt med pommes frites av søtpotet. Se her for en digg oppskrift på “Sprø utenpå og myke inni” french fries av søtpotet.
De beste blåskjellene i Frankrike går under navnet La moule de bouchot, og er klassifisert med en garanti. De har en sterk oransjefarge og mye smak, men størrelsesmessig er de mye mindre enn de vi er vant til å plukke i Norge. Moules (som altså er det franske navnet på blåskjell) serveres i mange varianter, men de to vanligste er hvitvinsdampede og i en kremet saus. Denne oppskriften er en slags mellomting av disse. Og min absolutte favoritt!
DU TRENGER:
(Til 3 – 4 personer)
1,5 kg blåskjell
4 sjalottløk, kuttet i tynne strimler
5 hvitløksfedd, finhakket
2 ss olje
2 ss smør
2 dl fløte (f.eks. matfløte)
2 dl hvitvin
2 ss finhakket persille
SLIK GJØR DU:
Skyll og rens skjellene.
Kast skjellene som er skadet, eller de som ikke lukker seg når du “kakker” på de.
Stek løk og hvitløk i olje og smør, til løken er blank.
Tilsett fløte, og kok opp.
Tilsett vin.
Med en gang det begynner å koke, har du i skjellene.
La de dampe under lokk, til skjellene åpner seg, ca. 3 – 4 min.
Rør i kjelen innimellom, så væsken fordelers seg i skjellene.
Dryss over frisk persille, og server med en gang!
P.S. Husk å dyppe brødet i sausen for å få med deg alt det gode!
FORETREKKER DU BLÅSKJELL I TOMATSAUS? IKKE NOE PROBLEM – JEG GIR DEG OPPSKRIFTEN PÅ DEN OG!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!
Denne prøvde vi nå , ferdig på et kvarter og super godt 👍
Ja, ikke sant det er enkelt! Jeg blir så glad av sånne tilbakemeldinger altså:-)