NÅ SPRETTES CHAMPAGNEN – EVA I PROVENCE HAR RUNDET 1000 LIKES!

1000 likes!

1000 likes fortjener 1000 takk! Så tusen takk til alle dere tusen som liker, og følger meg på Facebook. Jeg er så takknemlig for alle og enhver. Og ikke minst ydmyk over at dere har valgt å følge akkurat meg! Det er kanskje ikke noe du tenker over når du scroller deg gjennom dine daglige blogger, men det ligger som regel enormt mye arbeid bak. Og da føles det ekstra godt når du kan se resultatene!

Her om dagen rundet jeg altså 1000 likes på Facebook, og denne milepælen synes jeg er verdt en champagneskål! Så skååååål! Eller santé, som de sier her nede!

 

HER HAR JEG SAMLET DE 10 MEST POPULÆRE INNLEGGENE SÅ LANGT. DET KAN JO HENDE DET ER ET OG ANNET INNLEGG SOM HAR GÅTT DEG HUS FORBI…

 

1000 likes

 

Nr. 1: HJELP – TREÅRINGENE MINE BEGYNNER PÅ SKOLEN!

Når du flytter til et annet land, møter du selvfølgelig på mye som er annerledes fra det du er vant til. Her i Frankrike begynner for eksempel barna på skolen allerede når de er 3 år. Og det er ikke bare, bare – hverken for små eller store. Her deler jeg mine erfaringer rundt skolestart, på godt og vondt.

I Frankrike begynner treåringer på skolen!

 

Nr. 2: RETT OG SLETT VERDENS BESTE VEGETARLASAGNE MED SPINAT OG TOMAT

Jeg har alltid vært stor fan av den klassiske lasagnen med bolognesesaus. Men etter at gartneren serverte meg denne vegetarlasagnen, så finnes det “ingen over, ingen ved siden”! Den lages med én spinatsaus, én bechamelsaus og én tomatsaus, og toppes til slutt med masse mozzarella. Og den er (etter min mening selvfølgelig) rett og slett verdens beste lasagne!

Vegetarlasagne med spinat og tomat

 

Nr. 3: À TABLE / VELKOMMEN TIL BORDS!

Når vi får besøk av våre norske venner og familie, så står som regel «Vår velkomstlunsj» på menyen. «Vår velkomstlunsj» består av en variasjon av enkle franske retter, og blir alltid godt mottatt – og av de som kommer ofte, så er denne lunsjen «et krav».

Vår famøse lunsj

 

Nr. 4: VELKOMMEN TIL MIN LANDSBY – BIENVENUE À SAINT JEANNET!

Titt innom Saint Jeannet, landsbyen som kapret mitt hjerte for snart 6 år siden. Saint Jeannet er en liten middelalder-landsby som ligger ca. 30 minutter med bil fra Nice, og ca. 400 meter opp i høyden. Den byr på alt klisjéen av en liten fransk landsby skal by på! Trange gater og idylliske steinhus, bakeren som frister med nystekte croissanter og slakteren med sine nygrillede kyllinger og rungende latter. De gamle som rusler rundt med hendene på ryggen og hilser “bonjour” til alle. Fargerike blomster og vinranker som klatrer oppover veggene. Og ikke minst en fantastisk utsikt over middelhavet. Klikk deg inn og les!

Saint Jeannet

 

Nr. 5: HAVREKNEKKEBRØD JEG ALDRI BLIR LEI!

Disse knekkebrødene har vært populære helt fra starten av. Og jeg er fortsatt ikke lei! Jeg spiser de til frokost, lunsj, mellommåltid, kvelds – og noen ganger som tilbehør til middag. Knasende sprøtt og med en helt nydelig smak av ristede frø og mandler. Har du fortsatt ikke laget de, er det på høy tid!

Havreknekkebrød jeg aldri blir lei

 

Nr. 6: FRANSK LØKSUPPE SLIK FRANSKMENN LAGER DEN

Min franske løksuppe er fortsatt et av de meste populære innleggene hos EVA i PROVENCE. Men det er jo kanskje helt naturlig, den er jo erkefransk. Og fortsatt like god. Ta deg tid til å lage den – på den ekte, franske måten!

Fransk-løksuppe

 

Nr. 7: MIN RÅESTE OSTEKAKE TOPPET MED BRINGEBÆR (VEGANSK)

Dette er en helt rå ostekake, og den inneholder hverken sukker, mel eller melkeprodukter. Tro det den som kan! Den er syrlig, frisk og søt på samme tid, og bokstavelig talt – den smelter på tungen. Skjærer du den opp i små stykker, og oppbevarer den i fryseren, har du alltid en helt rå kake å diske opp med når du får uventet besøk.

Verdens beste ostekake (uten ost!)

 

Nr. 8: EPLEKJEKK OG LETT COLESLAW – HELT RÅTT TILBEHØR TIL GRILLEN

Litt artig at denne lille eplekjekke saken har lurt seg med på topp 10! Men det er vel fortjent. Og så representerer den et knippe med deilig tilbehør til grillkveldene. Og de var det mange av i sommer. Jeg satser på at det blir like solrikt og varmt neste år. Og da skal ihvertfall denne coleslawen få kjørt seg.

Eplekjekk og lett coleslaw

 

Nr. 9: RIK OG RESPEKTABEL RATATOUILLE – LAGET PÅ DEN GAMMELDAGSE MÅTEN

Dette er en rett de provencalske legger mye stolthet i. Og skal du lage den på riktig måte, skal alle grønnsakene stekes hver for seg. Det betyr litt mer oppvask. Men smaken av alle disse deilige grønnsakene som forsterker hverandre, er absolutt verdt det! Ratatouille kan serveres til både kjøtt og fisk, men jeg synes den smaker kanskje aller best sammen litt ris – i all sin enkelhet.

Rik og respektabel ratatouille

 

Nr. 10: HJEMMELAGET CHICKEN TIKKA MASALA – LETTERE ENN DU TROR!

Denne retten lagde jeg faktisk til middag i går. Og det er utrolig godt! Indisk mat inneholder en del “fremmede” krydder, men la deg ikke skremme. Følger du denne oppskriften, kan du servere en nydelig og autentisk tikka masala til middag. Har du ekstra tid, kan du til og med prøve deg på nanbrød med hvitløk og koriander.

Hjemmelaget chicken tikka masala

JEG HÅPER DERE VIL FORTSETTE Å FØLGE MEG, LIKE MEG OG DELE MEG!
OG JEG LOVER AT JEG SKAL FORSETTE Å SERVERE SUNNE OPPSKRIFTER PÅ DET GODE LIV!

 

MERCI!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen