À TABLE! / VELKOMMEN TIL BORDS!

Velkomstlunsj

Noe av det beste her i Frankrike er maten. Det tror jeg de fleste er enige om. Frukt og grønnsaker smaker så mye mer. Og utvalget er rett og slett bedre og større enn hjemme i Norge. Når vi får besøk av våre norske venner og familie, så står som regel “Vår velkomstlunsj” på menyen.

“Vår velkomstlunsj” er en slags fransk tapasvariant, med en variasjon av sesongens råvarer og franske retter. Og blir alltid godt mottatt – og av de som kommer ofte, så er det “et krav”. Og for en liten stund tilbake lovet jeg en venninne av mamma å gi henne oppskriften på dette herremåltidet. Så velkommen til bords – sommerlunsjen er servert!

 

Vår famøse lunsj

GODT BRØD
Som ekte franskmenn serverer vi alltid godt brød. Og det selvom det står både paier og salater på bordet. Godt brød må man liksom ha.

 

Klassisk tomat og mozzarellasalat (Caprese)

TOMAT OG MOZZARELLASALAT – CAPRESE
Denne salaten er alltid en vinner! Tomatene smaker så mye mer her nede, og med god olivenolje og fersk basilikum, er dette den ultimate sommersalaten. Se her for oppskrift!

 

Vår famøse lunsj

SKINKE OG MELON
En annen rett som ALLTID står på lunsjbordet er skinke og melon. Det salte mot det søte smaker uimotståelig godt i varmen! Og denne retten krever ingen oppskrift. Her er det bare å velge en melon som er moden, kutte den opp – og dandere pent på et fat med god parmaskinke eller annet spekekjøtt.

 

Tarte aux tomates

KLASSISK TOMATPAI – TARTE AUX TOMATES
Dette er en klassisk fransk pai fylt med tomat, sennep og løk. Og hemmeligheten bak denne paien er å kutte tomatskivene så tynne som mulig, og la den steke leeenge – slik at tomatene nesten confiteres. Se her for oppskrift!

 

Artisjokkpai - terte med artisjokk

Og enda en pai
Jeg liker gjerne å serverer en pai til, det er jo så enkelt (i alle fall hvis du jukser med ferdig paideig)! Og favoritten akkurat nå er enten solskinnspai med asparges. Eller terten du ser over, med artisjokker og mozzarella! Det fine med pai er jo at den kan lages på forhånd, og smaker like godt kald, som varm.

 

Vår famøse lunsj

PATÉ
Paté kjøper vi fersk hos slakteren, og den kan altså ikke sammenlignes med leverposteiboksen du kjøper hjemme. Så kjøp paté i ferskvaredisken! Og her kommer også brødet inn. Fersk paté + ferskt brød = sant!

 

Vår famøse lunsj
Designed by Freepik

FRANSKE OSTER
When in France… Vi kommer jo ikke utenom å servere franske oster, og dette blir gjerne avslutningen på måltidet. Vi pleier å gå for en blåmuggost, comté og en brie. Da har vi som regel en ost for enhver smak. Og osten smaker enda bedre med litt honning og for eksempel ristede valnøtter ved siden av.

 

Vår famøse lunsj

ROSÉVIN
Hele lunsjen “akkompagneres” (som man så fint sier det her nede) selvfølgelig av iskalde flasker med lys rosé! Dette er altså oppskriften på vår velkomstlunsj for gode venner og familie. Og ifølge våre gjester er dette den perfekte starten på en deilig ferie i Provence. Og etter herremåltidet er det på tide med en sieste (en liten lur), før vi fortsetter å lage gode ferieminner!

 

Vår famøse lunsj

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

2 hendelser på “À TABLE! / VELKOMMEN TIL BORDS!”

  1. Gro Elisabeth Benjaminsen

    Dette ser fantastisk ut???Kan du dele oppskriften på paien med squash med oss?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen