RETT OG SLETT VERDENS BESTE VEGETARLASAGNE MED SPINAT OG TOMAT

Vegetarlasagne med spinat og tomat

Lasagne bolognese har alltid vært en av mine yndlingsretter. Men etter at gartneren lærte meg å lage vegetarlasagne, så har dette virkelig blitt en ny favoritt!

Det finnes mange varianter av vegetarlasagne, men denne lages med én spinatsaus, én bechamelsaus og én tomatsaus, toppet med masse mozzarella – og er etter min mening verdens beste lasagne!

 

Vegetarlasagne med spinat og tomat

 

DU TRENGER:

(6 porsjoner)

Ca. 1/2 pakke med lasagneplater
2-3 mozzarella, skjært i skiver

TOMATSAUS:
2 bokser hermetiske tomater
2 store gulrøtter, kuttet i tynne halvmåner
1 stor løk, hakket
2 hvitløksfedd, finhakket
2 laurbærblader
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts provencekrydder
Ca. 1 ts sukrin/sukker (etter smak)
Olje til steking

SPINATSAUS:
1 kg frossen spinat
Litt olje til steking
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ts revet muskat
1 dl lettfløte (evt. crème fraîche)
Salt og pepper etter smak

BECHAMELSAUS:*
50 g smør
2 dl hvetemel
3-4 dl melk
1/2 ts revet muskat
Salt og pepper etter smak

 

SLIK GJØR DU:

TOMATSAUS:
Ha litt olje i en høy stekepanne, og fres løk og gulrøtter til de er myke.
Ha i tomater, hvitløk, laurbær og krydder, og la sausen småkoke i ca. 20-30 min.
Smak til med salt og pepper, og smak til med litt sukker. P.S. Fjern laurbærbladene.

SPINATSAUS:
Klem ut mesteparten av vannet fra spinaten, og ha den i en kjele med litt olje.
La spinaten surre i noen min, tilsett resten av ingrediensene, og la småkoke i ca. 10 min.
Denne “sausen” er relativt tykk.

BECHAMELSAUS:*
Smelt smør i en liten kjele på lav varme.
Ha i litt mel mens du visper godt.
Tilsett litt melk mens du visper ut klumpene.
Tilsett litt mer mel, visp ut klumpene.
Tilsett litt mer melk mens du visper ut klumpene.
Fortsett til du har riktig konsistens og til sausen er klumpfri.
Ta kjelen av platen, og krydre etter smak.

Sett stekeovnen på 180 grader, og finn fram en stor ildfast form (helst rektangulær).
Legg lagvis spinatfyll, lasagneplater, et tynt lag med bechamelsaus, tomatsaus, lasagneplater og bechamel til det ikke er mer saus igjen. Jeg fikk tre lag med spinat og tre lag med tomat. Bare pass på at det siste laget blir med tomatsaus.
Topp til slutt med mozzarellaskiver.**
Stek i ovnen i ca. 30 minutter, til osten begynner å bli gyllen.
La lasagnen hvile i 10 minutter på kjøkkenbenken.
Serveres med frisk salat til.

*Bechamelsaus lages litt på slump i forhold til hvor mye mel og melk du trenger. Det viktigste er å tilsette litt og litt av mel og melk, mens man visper godt over svak varme. Sausen skal være litt tykk, men ikke altfor tykk, når den er ferdig. Og når du har den riktige konsistensen er det viktig at du tar den av stekeplaten, før du krydrer (hvis ikke vil sausen fortsette å tykne). 

**Jeg eeelsker mozzarella, og legger et ekstra lag med mozzarellaskiver over det midterste tomatlaget. 

 

Vegetarlasagne med spinat og tomat

 

JEG KAN OGSÅ TRYGT ANBEFALE MIN LETTERE GRESK MOUSSAKA I PROVENCE!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD HVIS DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen