OPPSKRIFTER – MAT & VIN I COTIGNAC – SEPTEMBER 2023

Tarte aux tomates

KLASSISK FRANSK TOMATPAI – TARTE AUX TOMATES

 

Pai med squash og burrata

LE PARFAIT PAI – SQUASHPAI MED BURRATA

 

Gylne feta-pakker med timian og honning

GYLNE FETAPAKKER MED HONNING OG TIMIAN

 

Filet mignon med rødbetsalat

RØDBETSALAT MED CHÈVRE OG RISTEDE VALNØTTER

 

Skyll salaten, og legg den utover et stort fat. Kutt opp rødbeter, rødløk og chèvre, og legg det utover. Rist valnøttene litt i en tørr stekepanne, og topp med disse til slutt. Bland sammen ingrediensene til vinaigretten (bruk f. eks. et glass med lokk, og rist det sammen). Ringle over litt av vinaigretten, og server resten ved siden av.

 

Rik og respektabel ratatouille

RIK OG RESPEKTABEL RATATOUILLE

 

Fennikeltorsk med aspargespuré

BAKT FENNIKELTORSK

Sett stekeovnen på 180 grader.
Krydre torsken godt med salt og pepper, og strø over fennikelfrøene.
Trykk de lett ned i fiskekjøttet med fingertuppene.
Skrell av det ytterste sitronskallet, og kutt det fin-fint, ca. 1 ts.
Fordel zesten utover filetene, og legg de over i en smurt ildfast form.
Kutt reddikene og ha de i f0rmen.
Bak i ovnen til torsken er ferdigstekt, og enkelt kan deles i flak, ca. 12-14 min.

 

Parmesangratinerte poteter

PARMESANGRATINERTE POTETER

 

Bakte fiken med chevre og valnøtter

BAKTE FIKEN MED CHÈVRE, VALNØTTER OG HONNING

 

Bakt butternutsuppe med feta og grillet spekeskinke

BAKT BUTTERNUTSUPPE MED SPRØ SPEKESKINKE (OG RISTEDE KIKERTER)

 

Quatre-quarts med sitronsmak

FRANSK FORMKAKE MED SITRON – QUATRE QUARTS

 

Blanquette de veau – Klassisk fransk kalvegryte

BLANQUETTE DU VEAU – KLASSISK FRANSK KALVEGRYTE

 

Franse epleroser

FRANSKE EPLEROSER

 

Moules à la Eva i Provence - Perfekte blåskjell har gang!

LETT KREMEDE “MOULES” À LA EVA I PROVENCE – PERFEKT RESULTAT HVER GANG!

 

Bruschetta med mozzarella og spekeskinke

UIMOTSTÅELIG BRUSCHETTA MED SPEKESKINKEROSER OG MOZZARELLA

Handlekurv
Skroll til toppen