RISTEDE, SALTE GRESSKARKJERNER – SOM TOPPING ELLER RETT OG SLETT SOM REN SNACKS

Ristede-gresskarkjerner

Siden avlingen av gresskar var stor i år har det blitt noen innlegg med gresskar (og det vil komme flere!). Gresskar er en utrolig anvendelig grønnsak, og kan brukes i mange forskjellig type retter. Jeg nevner i fleng –  supper, gratenger, puddinger, pumpkin frites, granola, kaker, muffins, brød og knekkebrød… Og nå ristede gresskarkjerner!

Men det er alltid store deler av gresskaret som må fjernes før det brukes i matlaging (skinnet og frø-basen), og som stor tilhenger av konseptet “IKKE KAST MAT”, har jeg nå begynt å tørke gresskarkjernene. Det er superenkelt, og kjernene bruker jeg som topping på supper og lignende, eller rett og slett som ren snacks.

 

Ristede-gresskarkjerner

Du skiller bare ut frøene/kjernene fra gresskarkjøttet (så godt du klarer, det gjør ikke noe at det sitter igjen noe rester). Deretter fordeler du de utover et avispapir, og lar de tørke i fred og ro (du kan godt rotere litt rundt på frøene en gang om dagen). Det tar rundt en ukes tid, og du kjenner når frøene er tørre. Deretter oppbevares de på glasskrukke et tørt sted.

Før du skal bruke dem, strør du over litt maldonsalt og steker de på middels varme i en tørr stekepanne. Når fargen er gyllen og de begynner å “poppe” (akkurat som popcorn), er de ferdige. Supergodt & sunt!

 

Ristede-gresskarkjerner

 

PRØV OGSÅ RISTEDE MANDELFLAK MED KANEL SOM TOPPING – UTEN SUKKER!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen