fbpx

HJEMMELAGET VANILJEEKSTRAKT MED ROM – SMAKSFORSTERKER!

Hjemmelaget vaniljeekstrakt

Hvis du er glad i kaker, bakverk og desserter, er vaniljeekstrakt noe du egentlig ikke klarer deg uten. Vaniljeekstrakt blir ofte forvekslet med vaniljeessens, som er et kunstig fremstilt stoff  – og det kjennes på smaken. Mens vaniljeekstrakt derimot, er laget av ekte vanilje og konservert i alkohol.

Jeg foretrekker brun rom når jeg lager vaniljeekstrakt. Men du kan også bruke hvit rom, vodka eller cognac. Og du trenger ikke være redd for alkoholen. Det er så lite ekstrakt som skal til, at alkoholen vil du ikke kjenne.

Vaniljeekstrakt brukes altså som smaksforsterker i kaker og desserter. Og nesten uansett hvilken søtsak du velger å lage, så hever den smaken og gir det lille ekstra! Men noe av det beste av alt, er at vaniljeekstrakt er utrolig enkelt å lage selv. Bare putt et par vaniljestenger i et glass med alkohol, la det stå og godgjøre seg over en måneds tid – og voilá! Nå har du middelet som løfter enhver kake eller dessert til nye høyder!

 

Hjemmelaget vaniljeekstrakt

 

DU TRENGER:

3 vaniljestenger
3 dl sprit*

*Jeg bruker brun rom, men du kan også bruke hvit rom, vodka eller cognac.

 

SLIK GJØR DU:

Del vaniljestengene på langs, og skrap ut frøene.
Ha både frøene og stengene i et glass, og hell over rom.
Rist godt, og sett i kjøleskapet.
La vaniljeessensen hvile i kjøleskapet i 4 uker, før den er ferdig.
Rist glasset en gang i uken, slik at smaken får satt seg ordentlig.
Oppbevar vaniljeessensen i kjøleskapet.
Når du har brukt opp halvparten, kan du enkelt fylle på med 1-2 vaniljestenger og 1-2 dl rom.
Slik går du aldri tom, og kakene og dessertene dine vil toppes i all fremtid!

P.S. Jeg bruker ca. 1 ts vaniljeekstrakt i oppskrifter det er oppgitt 1 ts vaniljepulver. Altså 1:1 i mengdeforhold. Men her er det lurt å smake seg fram. 

 

Hjemmelaget vaniljeekstrakt

 

DIN HJEMMELAGDE VANILJEEKSTRAKT KAN FOR EKSEMPEL BRUKES TIL Å LAGE SØTE MANDELCOOKIES MED HVIT SJOKOLADE OG MYE KJÆRLIGHET!

 

BON APPÉTIT!

 

FØLG MEG FORRESTEN PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen