fbpx

SMIDIG SØTPOTETPURÉ – SMART TILBEHØR

Smidig søtpotetpuré

Søtpoteten er ikke ikke i slekt med den vanlige poteten. Men jeg vil påstå at søtpoteten er som en potet. For den kan nemlig brukes til alt! Søtpoteten er blant annet kjempefin å bruke i bakst, som i muffins og kaker. Den kan også brukes til å lage «sunnifiserte» pizzabunner, frites og nachos. Og du kan selvfølgelig bruke den i gratenger, supper, og puréer.

Og det er en enkel søtpotetpuré jeg vil dele med deg her! Fordi jeg prøver å styre unna for mye pasta, hvit ris og kokte poteter i hverdagen, er jeg er alltid på jakt etter gode alternativer til tilbehør på middagstallerkenen. Og da er en smidig søtpotetpuré et veldig bra alternativ. Den smaker godt, og passer til det meste av kjøtt og fisk. Bare prøv selv!

 

Smidig søtpotetpuré

 

DU TRENGER:

(2-3 posjoner)

3 middels store søtpoteter, ca. 800 g
2 ts salt i kokevannet
1 stort hvitløksfedd, knust
50 g smør
Ca. 1,5 dl melk
1 ss finhakket rosmarin eller timian
Salt og pepper etter smak
Persille, finhakket

 

SLIK GJØR DU:

Skrell potetene og hakk dem i fire.
La de koke i lettsaltet vann til de er møre, ca. 15 min.
Slå av vannet, og tilsett hvitløk, smør, melk og krydder.
Bland alt til en jevn puré med en stavmikser.
P.S. Foretrekker du struktur i puréen, kan du mose potetene
med en gaffel, før du rører inn de andre ingrediensene.
Sett kjelen tilbake på platen (svak varme), og varm opp mens du rører i bunnen.
Smak til med salt og pepper.

 

Smidig søtpotetpuré

 

PRØV OGSÅ BLOMKÅLRIS! BRUKES SOM TILBEHØR PÅ SAMME MÅTE SOM VANLIG RIS – MEN ER MYE SUNNERE!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen