Er du glad i sopp vil du elske denne suppen! Bare duften som fyller kjøkkenet når du lager den, er til å dø for… Kyllingkraft og ekstra grønnsaker gjør denne suppen full av næring og ekstra smaksrik, men det er selvfølgelig soppen som spiller hovedrollen!
DU TRENGER:
(Gir 4 porsjoner)
1 l kyllingkraft (evt. kyllingbuljong)
40 g tørket steinsopp
20 g tørket kantarell
Olje til steking
2 medium løk, hakket
1 stor gulrot, hakket
2 selleristilker, hakket
350 g sopp, hakket (champinjong/aroma/en blanding)
1,5 bakt hvitløk (evt. 2 ferske hakkede hvitløksfedd)
Ca. 1 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts tørket timian
1 dl lettfløte
Slik lager du din egen smaksrike kyllingkraft!
Og slik baker du hele hvitløk!
SLIK GJØR DU:
Varm opp kyllingkraft/buljong i en medium kjele, og bløtlegg den tørkede soppen.
Stek løk i en stor stekepanne til den er blank, ca. 5 min.
Tilsett gulrot, og stek i ytterligere 5 min.
Tilsett selleri og sopp, og stek i 15 min. under omrøring.
Press ut hvitløksfeddene, og ha de i kjelen med kraften.
Tilsett grønnsaker og krydder.
Kok opp, og la det simre i 20 min.
Bruk en kjøkkenmaskin eller stavmikser, og miks til du har en jevn væske.
Hell væsken tilbake i kjelen, tilsett fløte og gi det et oppkok.
Synes du konsistensen er for tykk, kan du tilsette mer vann.
Server med litt friske urter og godt brød til.
PRØV OGSÅ VINTERPAI MED KYLLING, SQUASH OG KANTARELL!
BON APPÉTIT!
FØLG MEG FORRESTEN PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!