VINTERPAI MED KANTARELL, KYLLING OG SQUASH

Vinterpai med kantarell og kylling

Pai er en rett som stort sett forbindes med sommer og sol. Men fyller du den med høstens, eller vinterens grønnsaker, kan den like godt serveres på middagsbordet i oktober. Eller januar. Pai er enkelt å lage, spesielt hvis du jukser litt og bruker en ferdig paideig. Du kan i prinsippet fylle paien med det du har i kjøleskapet, men denne “vinterlige” kombinasjon med kantareller, kylling og squash kan virkelig anbefales!

 

Vinterpai med kantarell og kylling

 

DU TRENGER:

(Til en normal paiform)

1 ferdig paideig
4 egg
1 dl fløte (gjerne lett)
1 ts dijonsennep (valgfritt)
1/2 ts salt
1/4 ts muskat
Ca. 200 g kjøtt fra en grillkylling
1 neve tørkede kantareller
1/2 squash, skjært i tynne halvmåner
2 hvitløksfedd, finhakket

 

SLIK GJØR DU:

Forstek paideigen etter anvisning på pakken.
Pisk sammen egg og fløte (og alt. sennep), og tilsett krydder.
Riv kyllingen i biter og ha det over i eggeblandingen.
Tilsett kantarell, squash og hvitløk.
Hell blandingen i paiskallet, og stek i ovnen på 180 grader.
Når toppen er stivnet, er paien ferdig (ca. 15-20 min).
Server gjerne paien med en god salat til.

 

Vinterpai med kantarell og kylling

 

HVA MED Å AVSLUTTE VINTERPAIEN MED EN LUN EPLEPAI?

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen