Pai er en rett som stort sett forbindes med sommer og sol. Men fyller du den med høstens, eller vinterens grønnsaker, kan den like godt serveres på middagsbordet i oktober. Eller januar. Pai er enkelt å lage, spesielt hvis du jukser litt og bruker en ferdig paideig. Du kan i prinsippet fylle paien med det du har i kjøleskapet, men denne “vinterlige” kombinasjon med kantareller, kylling og squash kan virkelig anbefales!
DU TRENGER:
(Til en normal paiform)
1 ferdig paideig
4 egg
1 dl fløte (gjerne lett)
1 ts dijonsennep (valgfritt)
1/2 ts salt
1/4 ts muskat
Ca. 200 g kjøtt fra en grillkylling
1 neve tørkede kantareller
1/2 squash, skjært i tynne halvmåner
2 hvitløksfedd, finhakket
SLIK GJØR DU:
Forstek paideigen etter anvisning på pakken.
Pisk sammen egg og fløte (og alt. sennep), og tilsett krydder.
Riv kyllingen i biter og ha det over i eggeblandingen.
Tilsett kantarell, squash og hvitløk.
Hell blandingen i paiskallet, og stek i ovnen på 180 grader.
Når toppen er stivnet, er paien ferdig (ca. 15-20 min).
Server gjerne paien med en god salat til.
HVA MED Å AVSLUTTE VINTERPAIEN MED EN LUN EPLEPAI?
BON APPÉTIT!