BAKT HVITLØK – GODT FOR GANEN & KROPPEN!

Bakt hvitløk

Bakt hvitløk er utrolig godt, både som smaksforsterker i sauser og dipper, eller som ren snacks. Bakt hvitløk smaker selvfølgelig fortsatt hvitløk, men den har en mye rundere og søtere smak. Hvitløk er som kjent en skikkelig sunn grønnsak – den er faktisk en av våre eldste kjente medisinplanter. Og forskning viser at fersk hvitløk burde spises regelmessig.

Så hvorfor ikke sette fram en skål med assorterte oliven og bakte hvitløksfedd neste gang du har lyst på noe godt?

 

Bakt hvitløk

 

DU TRENGER:

Hele hvitløk
Litt olje (jeg bruker olivenolje)
Litt krydder
Aluminiumsfolie

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 180 grader.
Fjern overflødig skall, men la hvert fedd beholde sitt eget skall.
Kutt av ca. 1/4 del av toppen på hvitløken.
Hell over noen dråper med olje, og gni det godt inn i hvitløken.
Dryss over litt salt og evt. litt tørket krydder.
Finn fram en muffinsform og putt hvitløkene ned i hvert sitt hull.
Dekk toppen med aluminiumsfolie.
P.S. Har du ikke muffinsbrett, kan du pakke inn hele hvitløken i aluminiumsfolie.
Stekes i ovnen i 30-40 min, til hvitløksfeddene er myke og enkelt kan presses ut fra skallet sitt.

 

Bakt hvitløk

HVORFOR ER HVITLØK SUNT?
I følge forskning virker hvitløk blodfortynnende og bidrar til å senke kolesterolnivået, i tillegg til å beskytte mot hjerte- og karsykdommer. Hvitløk er også et antibiotikum, som kan beskytte mot en rekke bakterie-, sopp- og virusinfeksjoner. I tillegg til å virke gunstig i forebyggelse av kreft. Det er den eteriske oljen allicin, som frigjøres når hvitløken knuses, som er det viktigste helsebringende stoffet i hvitløk. Derfor skal hvitløk helst spises rå og knust. Jeg har dessverre ikke funnet noen godkjent forskning over om helsefordelene forandrer seg etter varmebehandling.

 

ELLERS SÅ ANBEFALER JEG DAMPEDE EDAMAMEBØNNER – SÅ ENKELT OG SÅ GODT!

 

FØLG MEG GJERNE OGSÅ PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen