fbpx

KRAFT(IG) BLOMKÅLSUPPE MED CRISPY CHORIZO

Kraftig-blomkalsuppe

Jeg skal virkelig ikke klage over været, for her i min i min idylliske landsby (St. Jeannet) skinner solen gjennomsnittlig ca 200 dager i året. Men det hender jo at jeg våkner til grå himmel, og vind som smyger iskaldt nedover ryggen. Uansett hva jeg kler på meg: ull, skjerf, lue, lag på lag, ekspedidsjonsjakke… Råheten trenger seg gjennom alt!

Og akkurat sånn var det i dag. Men en ting som alltid hjelper på en dag som dette – ja, det er suppe! Og siden jeg blant annet plukket med meg to deilige blomkål sist gang jeg svippet innom den lokale bonden, så ble det selvfølgelig en blomkålsuppe. Det første man tenker er kanskje at blomkålsuppe er kjedelig. Men det trenger den så absolutt ikke å være. Denne er laget på en base av hønsekraft, med ekstra sødme fra løk og gulrot, og til slutt toppet med crispy chorizo.

Bruker du ekte kraft når du lager suppe, tilsetter du ikke bare en rik og fyldig smak, du gir også ekstra påfyll av næringstoffer som er viktige for god helse og en sterk kropp. Kraft er blant annet en kilde til mineraler, gelatin og kollagen, som kan bidra til mindre rynker, mindre kviser og strammere hud – og har derfor blitt omtalt som den nye ungdomskilden. Det er ihvertfall det nærmeste (og billigste!) du kommer et helt naturlig skjønnhetsmiddel!

 

Kraftig-blomkalsuppe

 

DU TRENGER:

(Gir 6 gode porsjoner)

1 og 1/2 blomkålhode (mellomstore)
1 gul løk
2 gulrøtter
2 hvitløksfedd
1 liter kyllingkraft (du kan også bruke buljong)
3 dl lettmelk
2 laurbærblader
Chorizo (så mange du selv ønsker)
Salt og pepper
Evt chiliflak og friske urter

 

SLIK GJØR DU:

Kutt grønnsakene i middels store biter.
Ha alle grønnsakene + laurbærene i en middels stor kjele og tilsett kraften (evt. buljong).
P.S! Spar 1/4 av den ene blomkålen (for ekstra chrunch).
Kok opp, og la det putre på svak varme til grønnsakene er møre.
Ta ut laurbærene (OBS! Viktig), og miks til en jevn væske med stavmikser eller i blender.
Tilsett melk og kok opp.
Sett ovnene på grillfunksjon, legg chorizoen på et bakepapir og stek til den begynner å boble og bli mørk i kantene. Pass på, dette kan gå fort! La den hvile på kjøkkenbenken til den er kald og crispy.
Smak til med salt, pepper og friske urter, og pynt med chiliflak og f.eks ristede linfrø.

Dette vil garantert varme opp kroppen, uansett hvor mange blå det er ute!

 

Kraftig-blomkalsuppe

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen