fbpx

PARMESAN- OG HVITLØKSQUINOA MED BACONSURRET KYLLINGBRYST

Parmesan-og hvitløksquinoa med baconsurret kyllingbryst

Dette er en supergod middag som egner seg både til hverdags og til helg. Med smeltet parmesan og søtlig hvitløkssmak, går denne quinoaen som hånd i hanske til det saftige og litt salte kyllingbrystet.

Jeg bruker mer og mer quinoa i matlagingen. Først og fremst fordi jeg synes det er godt, men også på grunn av sitt høye næringsinnhold – samtidig som det er glutenfritt! Og det er vel verdt å skrive seg bak øret til neste gang du trenger tilbehør til fisken eller kjøttet!

 

Parmesan-og hvitløksquinoa med baconsurret kyllingbryst

 

DU TRENGER:

(2 porsjoner)

2 kyllingfileter
Krydder (jeg brukte paprika, salt og litt kayennepepper)
4 skiver bacon, hele
4 skiver bacon, kuttet i små biter
1 medium stor løk, hakket i små biter
5 hvitløksfedd, finhakket*
2,5 dl quinoa
5 dl vann + 1 grønnsaksbuljongterning
1 medium stor brokkoli, kuttet i små buketter
1 ts tørket timian
1/2 ts pepper
100 g revet parmesan + litt topping
Litt olje til steking

*Når jeg bruker mye hvitløk i en rett, pleier jeg å fjerne den grønne spiren innerst. Den har gjerne en bitter smak. 

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 200 grader.
Krydre kyllingfiletene med ønsket krydder, og surr to baconskiver rundt hvert bryst.
Brun kyllingen lett i en stekepanne, og ha den over i en ildfast form.
Bak i ovnen til kyllingen er gjennomstekt, ca. 15 min.
Skyll quinoaen i et dørslag, og la det renne fra seg.
Stek løken til den er blank (bruk gjerne en høy stekepanne), ca. 5 min.
Ha i hvitløk og bacon, og stek videre i 2-3 min.
Tilsett vann, buljong og quinoa, og kok opp.
Senk varmen, ha i brokkoli og krydder, rør godt.
La det koke til vannet er absorbert, ca. 15-20 min.
Ha i parmesan, og rør til den smelter sammen med quinoaen.
Server straks med nykvernet pepper og revet parmesan på toppen.

 

Parmesan-og hvitløksquinoa med baconsurret kyllingbryst

 

ELLERS SÅ VIL JEG ANBEFALE SUPERENKEL OG SMAKSRIK CURRY MED KYLLING OG TOMAT TIL MORGENDAGENS MIDDAG!

 

BON APPÉTIT!

 

FØLG MEG FORRESTEN PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

6 hendelser på “PARMESAN- OG HVITLØKSQUINOA MED BACONSURRET KYLLINGBRYST”

      1. Laget det i går og sønnen min og jentene hans bare elsket det❣️
        Det blir ikke siste gang jeg laget dette. Veldig smakfullt❣️

        1. EVAiPROVENCE

          Åh, så herlig å høre! Gutter er jo også ofte mer skeptiske til quinoa også;-)

  1. Jeg *åpner*kyllingfileten og har pesto inni, før jeg surrer bacon rundt……smaker nydelig

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Scroll to Top