Dette er en supergod middag som egner seg både til hverdags og til helg. Med smeltet parmesan og søtlig hvitløkssmak, går denne quinoaen som hånd i hanske til det saftige og litt salte kyllingbrystet.
Jeg bruker mer og mer quinoa i matlagingen. Først og fremst fordi jeg synes det er godt, men også på grunn av sitt høye næringsinnhold – samtidig som det er glutenfritt! Og det er vel verdt å skrive seg bak øret til neste gang du trenger tilbehør til fisken eller kjøttet!
DU TRENGER:
(2 porsjoner)
2 kyllingfileter
Krydder (jeg brukte paprika, salt og litt kayennepepper)
4 skiver bacon, hele
4 skiver bacon, kuttet i små biter
1 medium stor løk, hakket i små biter
5 hvitløksfedd, finhakket*
2,5 dl quinoa
5 dl vann + 1 grønnsaksbuljongterning
1 medium stor brokkoli, kuttet i små buketter
1 ts tørket timian
1/2 ts pepper
100 g revet parmesan + litt topping
Litt olje til steking
*Når jeg bruker mye hvitløk i en rett, pleier jeg å fjerne den grønne spiren innerst. Den har gjerne en bitter smak.
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 200 grader.
Krydre kyllingfiletene med ønsket krydder, og surr to baconskiver rundt hvert bryst.
Brun kyllingen lett i en stekepanne, og ha den over i en ildfast form.
Bak i ovnen til kyllingen er gjennomstekt, ca. 15 min.
Skyll quinoaen i et dørslag, og la det renne fra seg.
Stek løken til den er blank (bruk gjerne en høy stekepanne), ca. 5 min.
Ha i hvitløk og bacon, og stek videre i 2-3 min.
Tilsett vann, buljong og quinoa, og kok opp.
Senk varmen, ha i brokkoli og krydder, rør godt.
La det koke til vannet er absorbert, ca. 15-20 min.
Ha i parmesan, og rør til den smelter sammen med quinoaen.
Server straks med nykvernet pepper og revet parmesan på toppen.
ELLERS SÅ VIL JEG ANBEFALE SUPERENKEL OG SMAKSRIK CURRY MED KYLLING OG TOMAT TIL MORGENDAGENS MIDDAG!
BON APPÉTIT!
FØLG MEG FORRESTEN PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
Dette må jeg lage en dag 👍
Send meg bilde da, Kristin:-) Venter i spenning! Klem
Laget det i går og sønnen min og jentene hans bare elsket det❣️
Det blir ikke siste gang jeg laget dette. Veldig smakfullt❣️
Åh, så herlig å høre! Gutter er jo også ofte mer skeptiske til quinoa også;-)
Jeg *åpner*kyllingfileten og har pesto inni, før jeg surrer bacon rundt……smaker nydelig
Godt tips, Iris! Jeg eeelsker pesto (på alt;-)