Vi trenger alle litt inspirasjon til middagsplanleggingen. Uken er halvveis og det er dags for den faste spalten: Tre middager på 1-2-3!
3 middager som er enkle å lage, uten å bruke altfor mye tid på kjøkkenet. Men det er tross alt hjemmelaget mat vi snakker om, så noe tid må du beregne. Det skal være retter de fleste i familien liker, i tillegg til at det skal være sunt. Og til sist, men ikke minst – det skal smake godt!
FØRST UT DENNE UKEN ER EN VEGETARRETT, DERETTER ET FJÆRKRE, OG TIL SLUTT EN IMPONERENDE GRESSKARSUPPE – SOM SERVERES I SEG SELV!
SELVSKREVEN SPINATPAI PÅ SØTPOTETBUNN
En kjempegod spinatpai laget med en litt alternativ bunn – nemlig en bunn av tynne søtpotetskiver. Hele paien bindes til slutt sammen av eggeblandingen, og smaker nydelig. Server gjerne med litt parmaskinke og salat ved siden av. Klikk her for oppskrift!
COQ AU VIN – KLASSISK FRANSK RØDVINSGRYTE – SLOW COOK
Prøv langtidskokt Coq au vin til helgen! Med sin rike smak av fyldig rødvinssaus, gode grønnsaker og smakfulle urter, er den alltid en fryd å servere. Men det beste er egentlig hvor enkel den er å lage. Faktisk så lager den seg praktisk talt selv! Du bruner bare kjøttet, løken og sjampinjongen, kaster alle ingrediensene i gryta, koker opp – så gjør langtidskokingen resten. Klikk her for oppskrift!
IMPONERENDE GRESSKARSUPPE MED COMTÉ – SERVERT I SEG SELV!
Tar du deg tid til å lage denne suppen med hakkaidogresskar servert i sitt eget skall, er det vanskelig for gjestene å ikke la seg imponere. Både over måten suppen blir servert på, altså en suppe uten suppetallerken. Og selvfølgelig over smaken – det myke, søtlige gresskarkjøttet du skraper ut fra veggene, som smelter sammen med smaksrike grønnsaker og fyldig Comté. Klikk her for oppskrift!
FANT DU INGENTING SOM FRISTET? SE FORRIGE UKES: TRE MIDDAGER PÅ 1-2-3!
BON APPÉTIT!