fbpx

SELVSKREVEN SPINATPAI PÅ SØTPOTETBUNN (LOW CARB)

Spinatpai-på-søtpotetbunn

Det er en god stund siden jeg oppdaget søtpoteten, men det er først i de siste årene at jeg har begynt å se alle mulighetene man har med denne rotgrønnsaken. Jeg har blant annet laget søtpotetmos, bruchetta, muffins, pommes frites, og nå prøvde jeg meg altså på spinatpai på søtpotetbunn. Og det blir absolutt ikke sist gang jeg lager denne, for den ble supergod!

Paibunner er stort sett basert på hvetemel, noe jeg generellt prøver å unngå. Jeg synes også det er litt «hassle» og jobbe med deig (spesielt den delen der den skal fordeles jevnt rundt i paiformen). Derfor fungerte denne bunnen med lag av tynne søtpotetskiver perfekt som en variant til vanlig paibunn. Bunnen blir myk og god, samtidig som eggeblandingen hjelper med å binde paien sammen. Kombiner gjerne med litt deilig parmaskinke ved siden. Denne er velkommen på kjøkkenbordet mitt når som helst!

 

Spinatpai-på-søtpotetbunn

 

DU TRENGER:

(Gir 6 stykker)

2 medium store søtpoteter, renset og kuttet i tynne skiver
1/2 sitron
400 g spinat, frossen
2-3 hvitløksfedd, finhakket
1 løk, hakket
5 egg
1,5 dl mandelmelk (evt. vanlig melk)
1 ts muskatnøtt
Olivenolje til å steke
Salt og pepper

Du kan også gratinere paien med litt ost på toppen, det er selvfølgelig opp til deg.

 

SLIK GJØR DU:

Sett ovnen på 200 grader.
Smør en paiform (min var. 28 cm i diameter).
Stek løk til den blir blank, tilsett hvitløk og stek i to min til.
Tin spinaten og klem ut vannet.
Pisk eggene i en bolle, og ha i mandelmelk.
Bland så inn løken og spinaten.
Tilsett muskat og krydre med salt og pepper etter smak.
Legg søtpotet-skivene i tynne lag slik at den dekker hele formen.
P.S. Del skivene i to langs kanten, da er de lettere å plassere.
Skvis sitronen over.
Hell over egg- og spinatblandingen, og stek i ovnen ca 25 – 35 minutter,
til søtpotetene er myke og eggeblandingen er stivnet.

 

Spinatpai-på-søtpotetbunn

 

SØTPOTET EGNER SEG OGSÅ VELDIG BRA I SØTE TING. PRØV FOR EKSEMPEL DISSE BARNEVENNLIGE MUFINSENE MED BRINGEBÆR OG SØTPOTET!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

8 hendelser på “SELVSKREVEN SPINATPAI PÅ SØTPOTETBUNN (LOW CARB)”

    1. EVAiPROVENCE

      Herlig! Håper den smaker. Og server gjerne med litt spekeskinke og salat til (hvis du ikke ønsker vegetar da;-)

  1. Nå skal jeg lage søtpotetbunn for første gang! Spennende å se hva gutta sier når jeg forandrer oppskrift på den populære spinatpaien.

  2. Pernille Arneberh

    Jeg bruker nesten alltid å blade søtpotet i vanlig potetmos! Sunnere og gir bedre smak! Ikke glem forskrevet muskatnøtt!

    1. EVAiPROVENCE

      Ja, muskatnøtt er viktig:-) Jeg er også glad i å blande potet med sellerirot når jeg moser den. Jeg lagde spinatpaien igjen i går, nam nam!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen