fbpx

IMPONERENDE GRESSKARSUPPE MED COMTÉ – SERVERT I SEG SELV!

Hakkaido gresskarsuppe med comté

Tar du deg tid til å lage denne suppen med hakkaidogresskar servert i sitt eget skall, er det vanskelig for gjestene å ikke la seg imponere. Både over måten suppen blir servert på, altså en suppe uten suppetallerken. Og selvfølgelig over smaken – det myke, søte gresskarkjøttet du skraper ut fra veggene, som smelter sammen med smaksrike grønnsaker og nydelig Comté.

Comté er en av Frankrikes mest spiste ost. Den er fyldig, men har allikevel en mild smak alle i familien liker. Og du får tak i den i de aller fleste middels store butikker i Norge. Denne retten ser kanskje vanskelig ut å lage, men ikke vær redd for å prøve – den er faktisk overraskende enkel!

 

Hakkaido gresskarsuppe med comté

Hakkaido gresskarsuppe med comté

 

DU TRENGER:

(til 2 personer)

2 gresskar av typen hakkaido (helst økologiske)*
2 små gulrøtter, kuttet i halvmåner
1 liten løk, hakket
1 fedd hvitløk, finhakket
Ca 1,5 cm ingefær, finhakket
5 dl kyllingkraft (evt. buljong)
1 dl fløte (evt. lett)
4 grener timian (eller 1/2 ts tørket)
1/2 ts salt
1/4 ts spisskummen
150 g Comté, hakket i terninger
Olje til steking
Salt og pepper etter smak

*Bildet av gresskarene viser kun ett hakkaido. De to andre er gresskar av en annen type som også kan spises. 

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 180 grader.
Vask gresskarene, og skjær av lokket (ca 3 cm ned).
Grav ut frøkjernen med en skje.
Bak gresskarene (med lokkene) ovnen i ca. 30 min, til kjøttet begynner å bli mørt/mykt.
Stek gulrøtter, løk og hvitløk i en tykkbunnet kjele, ca 5 minutter.
Ha i buljong, og kok opp.
Når grønnsakene er møre mikser du væsken med en stavmikser til du har en jevn konsistens.
Skrap ut mesteparten av gresskarkjøttet, la det være igjen ca 1 cm (husk lokkene også!).
Tilsett gresskarkjøttet og fløte i kjelen, og smak til med krydder, salt og pepper.
Til slutt har du i osten. Når suppen når kokepunktet, er den ferdig.

Server suppen i gresskarskallet, og la deg sole i glansen fra gjestene.

 

Hakkaido gresskarsuppe med comté

 

ER DU SÅ HELDIG Å SNUBLE OVER FLERE AV DISSE HAKKAIDO-GRESSKARENE, BURDE DU PRØVE GRATINERTE HOKKAIDO-GRESSKAR FYLT MED SMAKEN AV VINTER!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen