SUNNERE SNACKS – ENDA MERE KOS!

Sunn snacks

Lyset i kjøleskapet kan jo bare bety én ting: at det er innafor med litt snacks på kveldene! Men da er det fint å tenke på at den snacksen du lager selv, smaker enda bedre enn den du kjøper – i tillegg til å være sunnere for kroppen. Jeg har samlet 4 favoritter til kveldskosen – enjoy!

 

LETT LOMPECHIPS MED TRE DEILIGE DIPPER

Lett lompechips

DU TRENGER:

4 speltlomper
Ditt favorittkrydder
Salt og pepper

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 180 grader.
Legg bakepapir på et stekebrett, og fordel lompene utover.
Krydre med ditt favorittkrydder.
Jeg brukte salt/pepper/chili-/paprika og salt/pepper/curry/hvitløkspulver.
Rut opp i ønskede stykker med en pizzaskjærer.
Stek i ovnen til de blir gylne, ca 7 min. N.B. Pass på!
Avkjøl – og server med en god dipp eller tre!

 

BAKT HVITLØK – GODT FOR GANEN & KROPPEN!

Bakt hvitløk

DU TRENGER:

Hele hvitløk
Litt olje (jeg bruker olivenolje)
Litt krydder
Aluminiumsfolie

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 180 grader.
Fjern overflødig skall på utsiden, men la hvert fedd beholde sitt eget skall.
Kutt av ca. 1/4 del av toppen på hvitløken.
Hell over noen dråper med olje, og gni det godt inn i hvitløken.
Dryss over litt salt og evt. litt tørket krydder.
Finn fram en muffinsform og putt hvitløkene ned i hvert sitt hull.
Dekk toppen med aluminiumsfolie.
P.S. Har du ikke muffinsbrett, kan du pakke inn hele hvitløken i aluminiumsfolie.
Stekes i ovnen i 30-40 min, til hvitløksfeddene er myke og enkelt kan presses ut fra skallet sitt.
Godt alene, eller sammen med oliven!

 

DEILIG KREMET DIP AV AVOKADO OG KORIANDER

Kremet dip med avokado og koriander

DU TRENGER:

1 stor avokado
2 ss yoghurt naturell
1 fedd hvitløk, finhakket
Saften fra en 1/2 lime
1 god neve koriander
Chiliflak og maldonsalt

SLIK GJØR DU:

Fjern skallet og stenen fra avokadoen.
Miks alle ingrediensene med en stavmikser.
Krydre med chili og salt.

Dip in!

 

GLASERTE CHERRYTOMATER MED RISTEDE SESAMFRØ

Glaserte cherrytomater med ristede sesamfrø

DU TRENGER:

20 cherrytomater, skylt og tørket
1 dl balsamicoeddik
2 ss sukrin eller sukker
2 ss sesamfrø
Tannpirkere

SLIK GJØR DU:

Rist sesamfrøene til de begynner å bli gylne i en tørr stekepanne (pass på så de ikke svir seg!).
Ha balsamicoeddik og sukrin/sukker i en liten kjele, kok opp.
Rør ut sukkeret, og la glasuren tykne litt over lav varme, ca. 10 min.
Ha glasuren over i en liten bolle, og la den avkjøle seg helt.
Stikk en tannpirker ned i hver cherrytomat, og dypp godt ned i glasuren.
Vend tomaten raskt i sesamfrøene, og la hvile/stivne på et fat med bakepapir, ca. 1 time.
Finn fram et passende lite fat, og plasser cherrytomatene utover.

*De stivner ikke helt, så vær litt forsiktig når du legger de over på serveringsfatet.

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen