Lyset i kjøleskapet kan jo bare bety én ting: at det er innafor med litt snacks på kveldene! Men da er det fint å tenke på at den snacksen du lager selv, smaker enda bedre enn den du kjøper – i tillegg til å være sunnere for kroppen. Jeg har samlet 4 favoritter til kveldskosen – enjoy!
LETT LOMPECHIPS MED TRE DEILIGE DIPPER
DU TRENGER:
4 speltlomper
Ditt favorittkrydder
Salt og pepper
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 180 grader.
Legg bakepapir på et stekebrett, og fordel lompene utover.
Krydre med ditt favorittkrydder.
Jeg brukte salt/pepper/chili-/paprika og salt/pepper/curry/hvitløkspulver.
Rut opp i ønskede stykker med en pizzaskjærer.
Stek i ovnen til de blir gylne, ca 7 min. N.B. Pass på!
Avkjøl – og server med en god dipp eller tre!
BAKT HVITLØK – GODT FOR GANEN & KROPPEN!
DU TRENGER:
Hele hvitløk
Litt olje (jeg bruker olivenolje)
Litt krydder
Aluminiumsfolie
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 180 grader.
Fjern overflødig skall på utsiden, men la hvert fedd beholde sitt eget skall.
Kutt av ca. 1/4 del av toppen på hvitløken.
Hell over noen dråper med olje, og gni det godt inn i hvitløken.
Dryss over litt salt og evt. litt tørket krydder.
Finn fram en muffinsform og putt hvitløkene ned i hvert sitt hull.
Dekk toppen med aluminiumsfolie.
P.S. Har du ikke muffinsbrett, kan du pakke inn hele hvitløken i aluminiumsfolie.
Stekes i ovnen i 30-40 min, til hvitløksfeddene er myke og enkelt kan presses ut fra skallet sitt.
Godt alene, eller sammen med oliven!
DEILIG KREMET DIP AV AVOKADO OG KORIANDER
DU TRENGER:
1 stor avokado
2 ss yoghurt naturell
1 fedd hvitløk, finhakket
Saften fra en 1/2 lime
1 god neve koriander
Chiliflak og maldonsalt
SLIK GJØR DU:
Fjern skallet og stenen fra avokadoen.
Miks alle ingrediensene med en stavmikser.
Krydre med chili og salt.
Dip in!
GLASERTE CHERRYTOMATER MED RISTEDE SESAMFRØ
DU TRENGER:
20 cherrytomater, skylt og tørket
1 dl balsamicoeddik
2 ss sukrin eller sukker
2 ss sesamfrø
Tannpirkere
SLIK GJØR DU:
Rist sesamfrøene til de begynner å bli gylne i en tørr stekepanne (pass på så de ikke svir seg!).
Ha balsamicoeddik og sukrin/sukker i en liten kjele, kok opp.
Rør ut sukkeret, og la glasuren tykne litt over lav varme, ca. 10 min.
Ha glasuren over i en liten bolle, og la den avkjøle seg helt.
Stikk en tannpirker ned i hver cherrytomat, og dypp godt ned i glasuren.
Vend tomaten raskt i sesamfrøene, og la hvile/stivne på et fat med bakepapir, ca. 1 time.
Finn fram et passende lite fat, og plasser cherrytomatene utover.
*De stivner ikke helt, så vær litt forsiktig når du legger de over på serveringsfatet.
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!