GLASERTE CHERRYTOMATER MED RISTEDE SESAMFRØ

Glaserte cherrytomater med ristede sesamfrø

Glaserte cherrytomater med ristede sesamfrø er ikke bare flotte og se på – de er også små og søte smaksbomber. Det er selvfølgelig viktig å velge gode og søte cherrytomater, det er jo tross alt hovedingrediensen i denne oppskriften. Ellers så gjelder det å riste sesamfrøene lett i en tørr stekepanne. Og deretter går oppskriften av seg selv!

 

Glaserte cherrytomater med ristede sesamfrø

 

DU TRENGER:

20 cherrytomater, skylt og tørket
1 dl balsamicoeddik
2 ss sukrin eller sukker
2 ss sesamfrø
Tannpirkere

 

SLIK GJØR DU:

Rist sesamfrøene til de begynner å bli gylne i en tørr stekepanne (pass på så de ikke svir seg!).
Ha balsamicoeddik og sukrin/sukker i en liten kjele, kok opp.
Rør ut sukkeret, og la glasuren tykne litt over lav varme, ca. 10 min.
Ha glasuren over i en liten bolle, og la den avkjøle seg helt.
Stikk en tannpirker ned i hver cherrytomat, og dypp godt ned i glasuren.
Vend tomaten raskt i sesamfrøene, og la hvile/stivne på et fat med bakepapir, ca. 1 time.
Finn fram et passende lite fat, og plasser cherrytomatene utover.

*De stivner ikke helt, så vær litt forsiktig når du legger de over på serveringsfatet. 

 

Glaserte cherrytomater med ristede sesamfrø

 

HAR DU FORRESTEN PRØVD BACONSURREDE DADLER? SØTT, SALT OG SKIKKELIG GODT!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen