Glaserte cherrytomater med ristede sesamfrø er ikke bare flotte og se på – de er også små og søte smaksbomber. Det er selvfølgelig viktig å velge gode og søte cherrytomater, det er jo tross alt hovedingrediensen i denne oppskriften. Ellers så gjelder det å riste sesamfrøene lett i en tørr stekepanne. Og deretter går oppskriften av seg selv!
DU TRENGER:
20 cherrytomater, skylt og tørket
1 dl balsamicoeddik
2 ss sukrin eller sukker
2 ss sesamfrø
Tannpirkere
SLIK GJØR DU:
Rist sesamfrøene til de begynner å bli gylne i en tørr stekepanne (pass på så de ikke svir seg!).
Ha balsamicoeddik og sukrin/sukker i en liten kjele, kok opp.
Rør ut sukkeret, og la glasuren tykne litt over lav varme, ca. 10 min.
Ha glasuren over i en liten bolle, og la den avkjøle seg helt.
Stikk en tannpirker ned i hver cherrytomat, og dypp godt ned i glasuren.
Vend tomaten raskt i sesamfrøene, og la hvile/stivne på et fat med bakepapir, ca. 1 time.
Finn fram et passende lite fat, og plasser cherrytomatene utover.
*De stivner ikke helt, så vær litt forsiktig når du legger de over på serveringsfatet.
HAR DU FORRESTEN PRØVD BACONSURREDE DADLER? SØTT, SALT OG SKIKKELIG GODT!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!