HJEMMELAGET PARMIGIANA DI MELANZANE – AKKURAT SLIK NONNA LAGER DEN!

Parmigiana - slik nonna lager den!

Jeg elsker selvfølgelig det franske kjøkkenet. Men jeg eeeeelsker også det italienske, med deres enkle tilnærming og 100% fokus på gode råvarer. Og denne retten, parmigiana di melanzane, har jeg hatt på blokka lenge. Og nå står den endelig på middagsbordet.

Parmigiana di melanzane er en “lag på lag” rett med stekte auberginer, tomatsaus og mozzarella. Som kan spises til middag, eller serveres som tapas hvis du deler den i mindre biter. Jeg topper den med pecorino, som kan minne om parmesan, bare med mer smak. Og har du enda ikke smakt den, er det virkelig på tide å prøve – mamma mia!

Dette er den klassiske oppskriften, slik nonna lager den (nonna er bestemor på italiensk). Og den tar selvfølgelig tid. For det er jo sånn at jo lengre tomatsausen får putre, jo bedre blir den. Og nonna gjør jo ikke stort annet enn å være på kjøkkenet sitt. Så jeg har også laget en enklere og raskere variant. Men aller først; orginalen. Buon appetito!

 

Parmigiana - slik nonna lager den! Parmigiana - slik nonna lager den!

 

DU TRENGER:

(Gir 4 store posjoner)

TOMATSAUS:
2 bokser hermetiske tomater (gjerne Muttis plommetomater)
5 hvitløksfedd, finhakket
Olje til steking
1 ts salt
1 ts pepper

STEKTE AUBERGINER:
3 auberginer
3 egg
Ca. 4 dl brødrasp (fra 1/2 gammelt brød)
1 ss italiensk krydderblanding
1 ts salt
1/2 ts pepper
Ca. 2-3 dl olivenolje (extra virgin)

150 g revet mozzarella
4 ss revet Pecorino

 

SLIK GJØR DU:

TOMATSAUS:
Miks tomatene til en jevn puré med en stavmikser.
Stek hvitløken i olje til den er myk, ca. 2 min (pass på så den ikke brenner seg).
Ha i tomatene, og krydre med salt og pepper.
Kok opp, og la sausen simre i minimum 30 min – og gjerne en hel time.

STEKTE AUBERGINER:
Skrell auberginene, og kutt dem i tynne skiver (3-4 mm).
Pisk eggene i én bolle, og bland sammen brødrasp og krydder i en annen bolle.
Dypp auberginskivene i egg, og trykk de deretter godt ned i brødraspet (begge sider).
Legg et par lag med kjøkkenpapir på et stekebrett.
Ha olje i en stekepanne (så det dekker hele bunnen godt), og varm den opp til over middels varme.
Ha 4-5 auberginskiver i oljen, og friter/brun dem, ca. 3 min på hver side.
La de renne av seg på kjøkkenpapir, mens du fortsetter til du er ferdig med å steke resten av auberginskivene.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Finn fram en stor ildfast form, smør med litt olje, og dekk bunnen med en 1/4 av sausen.
Legg et lag med aubergineskiver, og dekk med en ny 1/4 av sausen.
Dryss over en klype av mozzarellaen, pluss 1 ss pecorino.
Legg et nytt lag med aubergineskiver, og dekk med en 1/4 tomatsaus.
Dryss over en klype av mozzarellaen, 1 ss pecorino.
Legg et siste lag med aubergineskiver, og dekk med resten av sausen.
Dryss over resten av osten, og stek i ovnen til den begynner å bli gyllen, ca. 20 min.

 

Parmigiana - slik nonna lager den!

 

PRØV OGSÅ BOEUF BOURGIGNON – RIKTIG NOK FRA DET FRANSKE KJØKKENET, MEN LIKEVEL KLASSISK MIDDELHAVSMAT!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen