SØTE KARNEVALSKOSTYMER DU LAGER I EN FEI – MARIHØNA OG BIEN

Karneval marihøna og bien

Det er februar, og det er tid for karneval! Ikke alle voksne synes det er like morsomt å kle seg ut, men de små elsker det! Og det har blitt mer og mer vanlig at det arrangeres utkledningsdager i barnehagene. Selvfølgelig er det hakket enklere å kjøpe ferdige kostymer, du finner for eksempel titusenvis av Elsa-kjoler og Spiderman-drakter både på nett og i lekebutikkene. Men det er jo litt stas å lage kostymene selv. Og det kan faktisk gjøres veldig enkelt.

Jeg har hverken symaskin eller husmorskole-ferdigheter, men med noen avlagte klær, bomull, bånd, nål og tråd kom jeg ganske langt. Temaet i barnehagen i fjor var dyr, så valget falt på MARIHØNA og BIEN. Med to små i samme avdeling synes jeg det var litt gøy at de matchet.

 

Karneval marihøna og bien

 

DU TRENGER:

MARIHØNA:
1 gammel sort singlet (evt. sort stoff)
1 gammel rød singlet/T-skjorte (evt. rødt stoff)
1 sort strømpebukse/tights
Bomull
Nål & tråd

BIEN:
En sort body eller genser (avhengig av alder)
Gult bånd (ca 2 meter)
1 sort strømpebukse/tights
Gule sokker
Nål & tråd

 

SLIK GJØR DU:

MARIHØNA:
Ta cirkamål av lengde og bredde på barnet, legg singleten (evt. dobbelt sort stoff) på bordet og mål opp. Klipp bort overflødig stoff på sidene, og sy for hånd slik at singleten blir til en kjole. Juster skulderbåndene. Deretter klipper du ut en stor sirkel av det røde stoffet – husk å legge det dobbelt (jeg brukte en gammel rød T-skjorte), og sy sammen de to lagene. La det være igjen en åpning på ca. 10 cm, fyll med bomull (som en liten pute) og sy helt igjen. Sy på sorte sirkler og strek (som du klipper fra overflødig stoff fra singleten). Til slutt syr du den røde “marihøne-kroppen” på den sorte kjolen. Jeg “toppet” antrekket med en rød genser, sorte strømpebukser, og en søt hårbøyle med hjerter på.

BIEN:
Denne er enda enklere. Du simpelten bare fester et gult bånd på en sort body/genser med nål og tråd. Legg båndet lagvis nedover, slik at de gule stripene ligner kroppen til en bie. Dette antrekket ble “toppet” med sorte strømpebukser, gule sokker og en hårbøyle med “følehorn” på.

 

Karneval         Karneval

Karneval         Karneval

Ellers så må jeg jo nevne at karnevalet i Nice er verdenskjent, og i følge deres offiselle side er det faktisk det viktigste karnevalet i hele Frankrike. 16. februar 2019 sparkes det i gang, og i to uker arrangeres det flotte parader og store, fargerike blomster-flåter (der 80% av blomstene som brukes er produsert lokalt). Temaet i år er King of Cinema, så det er helt sikkert verdt en tur!

(Bildene har jeg lånt fra Nice Carnaval @OTCN – A. Chailan)

SJEKK OGSÅ UT DET KULE TRANSFORMERS-KOSTYMET JEG LAGDE SENERE!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

C´EST LA FÊTE!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen