Sjokoladegranola altså! Enkelte morgener trenger man det lille ekstra for å komme i gang. Og da er det godt å ha denne søte OG sunne sjokoladegranolaen stående i skapet. Den er sprø og smaker deilig av sjokolade og nøtter, samtidig som den er full av gode næringstoffer – OG den er uten sukker (bortsett fra litt mørk sjokolade da). For en frokostpakke!
DU TRENGER:
(Gir ca 1 Norgesglass, 1l)
7 dl havregryn (økologisk hvis du har)
2 dl kokos
2 dl hakkede valnøtter (evt. andre nøtter)
1 dl linfrø, knuste
0,5 ts maldonsalt
0,5 dl bakekakao
1,5 dl kokosolje, smeltet
4-5 dråper stevia vanilje (eller vaniljeekstrakt)
1 dl fibersirup
1-2 ss sukrin gold
1 dl hakket mørk sjokolade (80%)
SLIK GJØR DU:
Sett ovnen på 160 grader.
Bland havregryn kokos, nøtter, linfrø, salt og kakao i en stor bolle.
Smelt kokosoljen, hell den i en liten bolle og tilsett vaniljedråper, fibersirup og sukrin.
Visp til blandingen er jevn, og hell den over de tørre ingrediensene.
Rør godt, slik at alle havregrynene blir dekket av blandingen.
Legg bakepapir på et stekebrett, og fordel den våte granolaen utover.
Stek i ovnen i 15 minutter, ta ut brettet ut og vend granolaen med en stekespade.
Stek i ytterligere 10-15 minutter.
La brettet hvile på kjøkkenbenken, til granolaen er tørr og kald.
Bland til slutt inn hakket sjokolade, og oppbevar granolaen i et lufttett glass.
Nytes med for eksempel yoghurt og friske bær.
Eller rett og slett server den med kald melk.
– For denne granolaen er så god at du ikke trenger noe ekstra!
“KORT FORTALT” HVA SOM GJØR DENNE SJOKOLADEGRANOLAEN SUNN:
Havregryn inneholder kostfiber (som er godt for fordøyelsen), antioksidanter (som beskytter cellene mot sykdom), sunt fett og godt med proteiner, i tillegg til viktige vitaminer og mineraler. Havre bidrar også til å senke det “dårlige” LDL-kolestrolet, og har en høyere metthetsverdi enn noen annen matvare.
Valnøtter kan blant annet være med på å stabilisere blodtrykket, redusere det “dårlige” LDL-kolestrolet og forebygge diabetes. Valnøtter inneholder også omega-3 fettsyrer og en rekke virkningsfulle antioksidanter.
Linfrø har et høyt innhold av kostfiber og omega-3 fettsyrer.
Mørk sjokolade (med høyt kakaoinnhold) inneholder mye antioksidanter, som kort sagt beskytter celler, proteiner og arvestoff i kroppen vår.
Prøv også denne enkle «OVER NATTEN» GRØT MED BÆR, CHIAFRØ OG RISTEDE MANDLER!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!