Fløyelsmyk og kremet blomkålsuppe er så enkelt å lage, at jeg hadde tid til å “pimpe” den så den ble litt feststemt! Med sprø chorizo og deilig parmesanchips, kan denne suppen serveres både hverdags og til fest. Og den søte smaken av blomkål og løk, smaker nydelig sammen med spicy chorizo og salt parmesan!
DU TRENGER:
(Gir 4 porsjoner)
1 blomkål
1 god klatt smør
3-4 sjampinjonger, renset og finhakket
2 sjalottløk, finhakket
12 dl vann
150 g kremost naturell
0,5 ts malt muskatnøtt
1 ts salt
1/4 ts pepper
GARNITYR:
8 skiver chorizo
Ca. 50 g revet parmesan (til 4 parmesanchips)
Gressløk til pynt
*Du kan selvfølgelig bruke den kremosten du ønsker, jeg brukte Philadelphia.
SLIK GJØR DU:
Skyll blomkålen, fjern bladene og kutt den i middels store biter.
Smelt smør i en tykkbunnet kjele, og stek sjampinjong og løken blank, ca. 4 min.
Hell over vann, og tilsett blomkål, muskat, salt og pepper.
La kjelen småkoke til blomkålen er myk, ca. 20 min (i mellomtiden begynner du på garnityret).
Ha i kremost, og miks med blender eller stavmikser til suppen har en fløyelsaktig konsistens.
Smak til med krydder.
GARNITYR:
Sett stekeovnen på 200 grader.
Legg revet parmesan i 4 små hauger på et stekebrett med bakepapir.
Stek i ovnen til osten er smeltet, ca. 5 minutter.
Sett på grillen og la chipsen stå til de begynner å bli gylne i kantene, ca. 2 min.
Tørk lett av fettet med tørkepapir og la de avkjøles på rist.
Fordel chorizoskiver på et stekebrett med bakepapir.
Stek i ovnen til chorizoen begynner å bli gyllen i kantene, ca. 5 min.
Avkjøles på rist.
Server suppen med hakket gressløk, chorizo og parmesanchips.
LYST TIL Å IMPONERE GJESTENE DINE? PRØV GRESSKARSUPPE MED COMTÉ – SERVERT I SEG SELV!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!