RÅBRA RABARBRAKAKE MED GROVT SPELTMEL OG GRESK YOGHURT (SUKKERFRI)

Råbra rabarbrakake

Rabarbra vekker herlige minner til barndommen, og den er også et tegn på at forsommeren er igang! Jeg husker godt hvor stas det var å dyppe de nyplukkede (og sure!) rabarbrastengene i en kopp med knasende sukker. Og da jeg kom over sesongens første rabarbra på det lokale markedet, bestemte jeg meg for å prøve dette med barna mine. Men det ble ingen stor suksess…

Så da lagde jeg en syrlig, saftig – og akkurat passe søt – rabarbrakake istedet. Og den, derimot, fikk bein å gå på! For meg er denne kaken er perfekt sak å spise til frokost, da den er laget med grovt speltmel (som er snillere mot magen enn siktet hvetemel)*. I tillegg er den laget med gresk yoghurt, og uten tilsatt sukker!

*Jeg brukte altså grovt speltmel, og synes det smakte kjempegodt. Men jeg vet av erfaring at når det kommer til kake at de fleste foretrekker fint mel. Så bare følg byttelisten hvis du ønsker!

 

Råbra rabarbrakake

 

DU TRENGER:

(Til 1 vanlig brødform)

3 stilker rabarbra, ca. 250 g
125 g smør, romtemperert
1,5 dl sukrin
3 egg
4 dl speltmel (jeg brukte faktisk grovt speltmel)
125 g gresk yoghurt, et lite beger
2 ts bakepulver
2 ts vaniljeekstrakt

Bytteliste: sukrin/sukker, speltmel/hvetemel, vaniljeekstrakt/vaniljesukker

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 180 grader, og smør en brødform med smør eller olje.
Vask rabarbrastilkene, og kutt de i biter (ca. 0,5 cm tykke).
Ha rabarbraen i en bolle, og vend de i litt sukrin.
Visp smør og sukker hvitt med en miksmaster.
Tilsett ett og ett egg, mens du fortsatt visper.
Tilsett yoghurt og vaniljeekstrakt.
Bland inn mel og bakepulver.
Vend til slutt rabarbrabitene inn i røra, og hell den over i formen.
Bak kaken i ca. 45 min, til den begynner å bli gyllen på toppen.*
Strø gjerne litt melis over for pynt hvis du ønsker det.

P.S. For å være sikker på at kaken er ferdig, kan du stikke en trepinne inn i midten. Er den tørr når du drar den ut, er kaken ferdig! Jeg måtte legge et aluminiumsark over etter 20 min, da den allerede begynte å bli ferdigstekt på toppen.

 

Råbra rabarbrakake

 

MIN ABSOLUTTE FAVORITT FORMKAKE FOR TIDEN ER SAFTIG SITRONKAKE MED BLÅBÆR (SUKKERFRI SÅ KLART!)

 

BON APPÉTIT!

 

JEG BLIR FORRESTEN UTROLIG GLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

2 hendelser på “RÅBRA RABARBRAKAKE MED GROVT SPELTMEL OG GRESK YOGHURT (SUKKERFRI)”

  1. Ann-Karin Olsen

    Hei. Ser kjempegod ut. Lure på hvis æ bytte sukrin med tagatesse, kor mye må bruke. Mer, mindre eller like mye? Mvh Ann-Karin

    1. EVAiPROVENCE

      Hei! Takk for det:-) Jeg kjenner ikke til tagatesse, men med sukrin kan du bruke samme mengde tilsvarende sukker. P.S. Jeg liker ikke kakene for søte, så hvis du er en søtmons kan du tilsette litt ekstra søtning. Bon appetit!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen