Sitronkake med blåbær er min absolutte favorittkake for tiden. Den er saftig, søt og syrlig på samme tid – og supergod! I tillegg er den laget med speltmel, som er bedre for magen enn vanlig hvetemel. Og selvfølgelig uten sukker…
DU TRENGER:
(Til 1 brødform)
3,5 dl speltmel
2 ts bakepulver
0,5 ts salt
2 egg
1 dl olje
10 dråper vaniljestevia
2 dl sukrin
1 dl naturell yoghurt
Saft og zest fra en liten økologisk sitron
2,5 dl friske blåbær
GLASUR:
Sukrinmelis (evt. vanlig melis)*
Sitronsaft
*Sukrinmelis kan kjennes litt kaldt i munnen.
SLIK GJØR DU:
Sett ovnen på 180 grader, og smør en vanlig brødform.
Bland mel, bakepulver og salt i en bolle.
Ha egg, olje, vanilje, sukrin, yoghurt, sitronjuice og zest i en annen bolle.
Miks godt med en stavmikser.
Bland inn melet, litt etter litt.
Vend til slutt inn blåbærene, og hell røren over i brødformen.
Stekes til overflaten er gyllen, og trepinnen tørr, ca. 25-30 min.
La kaken avkjøle seg 20 min. i formen, før du avkjøler den helt på en rist.
Bland sammen glasuren, bre den utover og pynt med friske bær.
GLAD I FORMKAKER? PRØV OGSÅ GLASERT SQUASHKAKE MED SITRON (GLUTEN- OG SUKKERFRI!)
BON APPÉTIT!
FØLG MEG FORRESTEN PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!