fbpx

«SPRØ UTENPÅ OG MYKE INNI» FRENCH FRIES AV SØTPOTET

French fries av søtpotet

Disse french fries´ene er vel ikke mer franske enn at de har ordet «french» i navnet sitt. Men det får ikke hjelpe, for de er skikkelig gode. Sprø og spicy på utsiden, og myke og karamelliserte på innsiden. De er det perfekte tilbehøret til både kjøtt og til fisk, eller du kan simpelten servere de som snacks med en deilig dip til. De er enkle å lage, men trenger litt hviletid i kjøleskapet først.

 

DU TRENGER:

2 store søtpoteter
2 ss maizena
2 ss olje
1 ts chiliflak
1 ts paprikapulver
Maldonsalt

 

SLIK GJØR DU:

Skrell potetene, og kutt i passende «french fries» størrelse.
Skyll de i kaldt vann, gjenta 3 ganger.
Ha potetstavene i en bolle, dekk til med vann og la de stå i kjøleskapet i minimum 1 time.
Sett ovnen på 220 grader.
Hell av vannet i et dørslag, og ha stavene over i en frysepose.
Tilsett maizena, blås opp posen, og rist potetene til maizenaen har fordelt seg godt utover alle stavene.
Fordel de utover et stekebrett dekket med bakepapir.
Prøv å plasser de slik at de har mest mulig luft rundt seg (gjør så godt du klarer).
Sprinkle over olje.
Stek i ca. 15 minutter, snu dem, og stek i ytterligere ca. 15 min.
Når de begynner å få en fin gyllen farge i kantene, skrur du av ovnen, setter døren på gløtt, og lar søtpotet-fries´en stå «og sprø seg enda mer til» i ettervarmen i 10 minutter.
Dryss over maldonsalt, og krydre med chiliflak og paprikakrydder.

Spises «au naturelle», som tilbehør eller serveres med denne nydelige avokado-dip´en til:

 

DEILIG KREMET DIP AV AVOKADO OG KORIANDER

 

French fries av søtpotet

 

 

BON APPÉTIT!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen