KABARET MED LAKS TRUKKET I HVITVIN OG DILL

Kabaret med laks trukket i hvitvin og dill

Kabaret er en rett som har gått litt i glemmeboka – uten at det egentlig er noen god grunn til det. Kabaret er både godt og sunt, og ikke minst en fryd for øyet!

Det er viktig å bruke god gelatin, og jeg bruker økologisk gelatinpulver fra Naturlig liv. Du kan også bruke gelatinplater fra butikken, bare pass på å få riktig forhold mellom gelatin og væske. Og husk at kabaret gjerne kan lages dagen i forveien. Les mer om gelatin og dens helsegevinster under oppskriften!

 

Kabaret med laks trukket i hvitvin og dill

 

DU TRENGER:

(Gir 2 små brødformer eller 1 vanlig)

10 dl vann
4 ss gelatinpulver (jeg bruker dette)
1 grønnsaksbuljong + 0,5 ts salt

3 dl vann
2,5 dl hvitvin
1/2 buljongterning
1 liten sitron, skåret i skiver
5 dillkvister
1 laurbærblader
10 pepperkorn
3 laksestykker (á 100 g)

5 egg, hardkokt og i skiver
1 avokado, i skiver
3 dl gulrot- og erteblanding

 

SLIK GJØR DU:

Ha vann, gelatin, buljong og salt i en kjele, og la det stå i 5 minutter.
Varm deretter forsiktig opp blandingen, slik at gelatinen løses helt opp (fingervarmt).
Rør godt.
Hell litt av væsken i hver form slik at det blir liggende et lag i bunnen på ca 3 mm.
La brødformen(e) med gelatin stivne i kjøleskapet (ca. 30 min). N.B. Pass på at de står rett!
Kok opp vann, hvitvin, buljong, dill, laurbær, sitron, laurbærblad og pepperkorn.
La det småkoke i 10 min, og skru deretter av platen.
Tilsett laksestykkene, og la trekke til de kan deles i flak, ca. 10 min.
Begynn å fylle bunnen på formen(e) med egg og laksebiter.
Dander egg og avokado langs sidene.
Legg lagvis på alt fyllet.
Hell til slutt forsiktig over resten av gelatinen, slik at alt innholdet dekkes.
Sett i kjøleskapet og la kabareten stivne, minimum 3 timer.
For å løsne den fra formen kan du stryke en klut med varmt vann på utsiden.
Serveres med godt brød og majones til!

 

Kabaret med laks trukket i hvitvin og dill

HVA ER GELATIN, OG HVORFOR ER DET BRA FOR KROPPEN?
Gelatin er et protein som er utvunnet fra blant annet sener, knokler og hud fra dyr, og er kanskje mest kjent som hovedingrediensen i dessertgelé. Men gelatin er så mye mer. Det brukes blant annet i antirynkekremer – og ikke minst i legemiddelindustrien. Gelatin inneholder 90% proteiner og 10% vann, og essensielle aminosyrer som kroppen ikke kan bygge opp selv – men som må tilføres gjennom mat eller tilskudd. Gelatin inneholder kollagen som kan bidra til å styrke hud, hår og negler, redusere cellulitter – og dermed redusere tegn på aldring. Gelatin kan også bidra til å styrke skjelettet og redusere kolestrolnivået, i tillegg til å styrke kroppens egne antioksidantforsvar, og dermed motvirke sykdom.

 

PRØV OGSÅ KLASSISK KABERET MED MODERNE TILBEHØR – SØTPOTETFRIES OG CHILIMAJONES!

 

BON APPÉTIT!

 

FØLG MEG FORRESTEN PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen