CHARLOTTE AUX FRAISES – NYDELIG “NO BAKE CAKE” I RØDT, HVITT & BLÅTT!

Charlotte aux fraises - 17 mai

Charlotte aux fraises er en nydelig, fransk dessertkake, som ikke trenger å bakes! Kakebunnen lages med fingerkjeks, eller ladyfingers som de også kalles, og du kan nesten si at den lages på samme måte som en tiramisu. Men den er fylt med fyldig krem og friske, søte jordbær. Og siden det er 17. mai så er den selvfølgelig pyntet i rødt, hvitt og blått!

Ikke et vondt ord om pavlova´n, men hvis du ønsker å servere noe litt annerledes til den store festedagen, så er dette kaken for deg.

HIPP, HIPP HURRAAAA!

PS! Kaken blir best om du lager den dagen i forveien, og pynter den rett før servering. 

 

Charlotte aux fraises - 17 mai

Charlotte aux fraises - 17 mai

 

DU TRENGER:

(Til 1 form på ca. 22-24 cm / 10 porsjoner)*

500 g fingerkjeks/ladyfingers, boudoir på fransk
2,5 dl fløte
200 g mascarpone
1 dl melis
1 ts vaniljeekstrakt, evt. vaniljesukker
500 g jordbær, renset og kuttet i biter

TOPP/PYNT:
2 dl fløte
1 ts vaniljesukker
250 g jordbær
200 g blåbær
Pikekyss
17. mai bånd

*Jeg brukte en kakering, satte denne på serveringsfatet, og begynte å bygge kaken rett på fatet. Det er også mulig å bruke en springform. Da kutter du ikke av tuppene under, men bygger på samme måte som på bildet over. Når du har toppet med det siste laget med fingerkjeks, og kaken har fått stå i kjøleskapet i min. 5 timer, kan du legge fatet over og snu kaken. Pynt toppen på vanlig måte. 

 

SLIK GJØR DU:

Kutt av nederste del av fingerkjeksene, og dypp den strøkne siden i en skål med vann, dypp den i ett sekund – hverken kortere eller lengre.
Stable fingerkjeksene langs kanten med den rette tuppen ned, og fyll deretter bunnen med kjeks (se bilder over).
Dette er den vanskeligste delen, men faller de ned fra kanten, sett de tålmodig opp igjen. Når du får lagt bunnen, vil de holde seg på plass.
Pisk sammen fløte, melis og mascarpone til en fast krem, og bland inn vanilje.
Smør utover halvparten av kremen, og topp med halvparten av jordbærene.
Legg et nytt lag (en ny bunn) med fingerkjeks PS! Husk å dyppe de i vann først.
Fordel utover resten av kremen, og topp med resten av jordbærene.
Legg utover et siste lag med fingerkjeks, dekk til kaken med lokk/plastfolie, og sett i kjøleskapet (min. 5 timer, gjerne over natten).
Fjern forsiktig formen, knyt en 17. mai sløyfe rundt kaken og begynn pyntingen – dette er jo det morsomste!

TOPP/PYNT:
Pisk fløte og vaniljesukker til krem, og dekk toppen med hvitt.
Kutt jordbærene i skiver, og legg de pent i en ytre sirkel.
Legg så på pikekyss, mine var litt store så jeg delte de i to.
Og fyll til slutt midten med blåbær.
Du kan selvfølgelig pynte i rødt, hvitt og blått akkkurat som du vil!

 

Charlotte aux fraises - 17 mai

 

UTE ETTER EN LITT SUNNERE VARIANT? PRØV KREMMERHUS TRUKKET I MØRK SJOKOLADE – FYLT MED BÆR I RØDT, HVITT OG BLÅTT!

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAMPINTEREST OG FACEBOOK – FOR REN MATGLEDE OG INSPIRASJON!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen