Her har du oppskriften på hjemmelaget chiliaioli, en liten dip med masse smak! Aioli lager du enklest selv, og det eneste du skal passe på er at alle ingrediensene er romtemperte (dette for at aiolien ikke skal skille seg). Du kan tilsette forskjellige smaker for å “spice” den opp, og i denne er det altså tilsatt chili. Chiliaioli er et “must” på tapasbordet, og passer perfekt til french fries av søtpotet. Og det beste av alt er at det hele er gjort på ca. 1 min!
DU TRENGER:
2 eggeplommer
1,5 ts dijonsennep
1,5 fedd hvitløk, finhakket og knust
1/2 sitron, presset juice
1 ts rød chili, tørket og knust
1,5 dl god olivenolje
Salt og pepper etter smak
SLIK GJØR DU:
Ha alle ingrediensene (bortsett fra olivenoljen) i et høyt desilitermål.
Miks med en stavmikser mens du heller oljen over i en tynn stråle.
Etter ca. 20 sekunder er aiolien ferdig.
Smak til med salt og pepper.
P.S. Husk at ingrediensene skal være romtemperte!
*Blir ikke majonesen tykk, kan du prøve å tilsette litt ferdig majones mens du mikser med stavmikseren. Har du ikke majones, kan du «begynne» på nytt med en ekstra eggeplomme (ha den ekstra eggeplommen i et høyt glass, hell olje/eggeplommeblandingen over i en tynn stråle mens du hele tiden mikser med stavmikseren). Det går som regel fint på første forsøk, men her har du ihvertfall en backupløsning just in case! Ellers så kan du også bruke ferdig majones (ca. 2 dl).
KLIKK HER FOR OPPSKRIFTEN PÅ «SPRØ UTENPÅ OG MYKE INNI» FRENCH FRIES AV SØTPOTET!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!