VARMENDE OG FYLDIG HØSTSUPPE – SOM SKAPT FOR MØRKE KVELDER!

Høstsupppe

Høsten er som skapt for supper, og det finnes knapt noe som varmer deg like godt opp, fra innsiden til utsiden. Akkurat som denne! Høstsuppe er fylt med høstens grønnsaker, som løk, gulrøtter, brokkoli og sopp. Og så har jeg brukt rød ris for første gang, og det gjorde virkelig susen!

Rød ris smaker mer og bedre enn vanlig hvit ris, samtidig som den gir litt tyggemotstand. I tillegg så er risen upolert (det vil si med skallet på), noe som gjør den mer næringsrik, og gir en bedre metthetsfølelse. Jeg bruker helst hønsekraft i suppene mine, både for smakens og kroppens del. Men du kan også bruke vanlige buljongterninger. Ellers så bruker du den fløten du foretrekker, både lett og vanlig går fint. Og som med de alle fleste supper, så smaker det selvfølgelig ekstra godt sammen med ferskt grovbrød!

 

Høstsupppe

 

DU TRENGER:

(Til 4 personer)

1 gul løk, finakket
Olje til steking
4 hvitløksfedd, finhakket
1,5 liter hønsekraft eller grønnsaksbuljong
3 gulrøtter, kuttet
1 stor søtpotet, skrelt og kuttet i terninger
2 dl rødris (ukokt)
2 laurbærblader, tørket
1 ts timian, tørket
200 g aromasopp
1/2 brokkoli, kuttet i små buketter
2 dl fløte
2 ss fishsauce*
1-2 ts salt, etter smak
0,5-1 ts pepper, etter smak

*Har du ikke fishsauce, kan du bruke østerssaus.

 

SLIK GJØR DU:

Finn fram en tykkbunnet kjele, og stek løken blank i litt olje, ca. 4 min.
Ha i hvitløk, og stek i 1 min.
Hell over kraft/buljong, og ha i gulrøtter, søtpotet, ris, laurbær og timian.
Kok opp, sett på lokk, og la det simre i 25 min.
Ha i sopp, brokkoli, fløte, fiskesaus, salt og pepper, og kok opp.
La det simre i 5 minutter, og smak til med litt mer salt og pepper.
Serveres med godt brød til!

 

Høstsupppe

 

PRØV OGSÅ SUNN OG STYRKENDE TOMATSUPPE MED MASSE SMAK – OG FÅ MED EN GLAD KROPP PÅ KJØPET!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

2 hendelser på “VARMENDE OG FYLDIG HØSTSUPPE – SOM SKAPT FOR MØRKE KVELDER!”

    1. Ja, det er faktisk det. Og det er annereledes enn hvit ris, både i konsistens og smak. Jeg synes rød ris er veldig godt:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen