Fullkornspasta med bønnepesto er en fortreffelig middag for deg som elsker pasta, men som ønsker å gi kroppen “litt mer å gå på”. Det er nemlig så enkelt som at når du bytter ut vanlig pasta med fullkornspasta, så tilfører du kroppen mer kostfiber. Som igjen gir en mer langsom (og derfor gunstigere) blodsukkerstigning.
I tillegg så serveres denne fullkornspastaen med en digg bønnepesto, noe som i utgangspunktet kanskje høres litt sært ut. Men bønner gir altså så mye godsaker til kroppen (fiber, antioksidanter, proteiner, vitaminer og mineraler), uten at det smaker så mye. Så det er nesten som å spise en “vanlig pasta med pesto middag”. Bortsett fra at du denne gangen sitter igjen med en god og behagelig metthetsfølelse – som varer. Og mange verdifulle byggeklosser i kroppen!
DU TRENGER:
(Til 4 personer)
BØNNEPESTO:
1 løk, hakket
Olje til steking
3 hvitløksfedd, finhakket
2 dl grønnsaksbuljong
360 g hvite bønner, kokt og skylt
50 g pinjekjerner
Ca. 80 g basilikum
100 g spinat
Ca. 1 dl olivenolje
0,5 liten sitron, presset
1,5 ts salt
PASTA:
100 g spinat
3 dl erter
400-500 g pasta
Salt og pepper etter smak
Parmesan, revet
SLIK GJØR DU:
Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de begynner å bli gylne, 3-4 min.
La de hvile på kjøkkenbenken.
Stek løken blank i litt olje, 3-4 min.
Ha i hvitløk, og stek i 1 min.
Hell i buljong og (ferdigkokte) bønner, og kok opp.
La det simre under lokk i ca. 10 min.
Ha pinjekjernene, basilikum, spinat, olivenolje og sitron i en beholder.
Miks med en stavmikser eller blender til en litt røff masse.
Ha deretter i løk- og bønneblandingen, og miks til en jevn pesto.
Kok pastaen al dente etter anvisning på pakken (P.S! Ta vare på litt av kokevannet)*.
Ha pastaen tilbake i kjelen, og hell over bønnepestoen.
Tilsett spinat og erter, bland godt og la det surre til alt er gjennomvarmt.
Server med nykvernet pepper og revet parmesan!
* Virker pastaen for tørr, kan du tilsette litt av pastavannet.
LIKER DU DET ENKELT? PRØV OGSÅ ALT I EN KJELE FULLKORNSPASTA MED SCAMPI OG CHERRYTOMATER!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!