OPPKUTTEDE GRØNNSAKER MED LETT DILL OG HVITLØKSDIP – PERFEKSJONERT TIL PIKNIK!

Grønnsaker i lett dill og hvitløksdip

Oppkuttede grønnsaker med dip har faktisk et eget ord her i Frankrike – det heter crudité. Crudité betyr “rå ting/råhet”, og det er jo faktisk det grønnsakene er. Les crudités serveres ofte som appertizers, og dyppes helst i en dip. Jeg har denne gangen laget en lett, men tykk, kremet dill- og hvitløksdipp – proppfull av smak!

Oppkuttede grønnsaker med dip er en super måte å få i seg grønnsaker på, både for store og små. Basen i denne dipen er sunn, gresk yoghurt, smaksatt med krydder, hvitløk og friske urter. For å få den tykke, kremede konsistensen må du skille av overflødig væske fra yoghurten, men det går nesten av seg selv. Og selve pikniktrikset er å fylle små glass (som kan lukkes) med dip, og ha de oppkuttede grønnsakene oppi med en gang. På denne måten blir det mindre ting å dra med seg i piknikkurven, og les crudités er allerede pret (som betyr klart)!

P.S. Bare pass på at glassene står rett på turen, så ikke grønnsakene blir dekket av dip. 

 

Grønnsaker i lett dill og hvitløksdip

 

DU TRENGER:

2,5 dl gresk yoghurt
2 ts finhakket dill
1 ts finhakket løk
1 lite hvitløksfedd, knust
1 ts honning
1 ts eplesidereddik
1 ts sitronjuice
0,5 ts sennep
0,5 ts malt paprika
Salt og pepper etter smak

Oppkuttede grønnsaker (f.eks. agurk, gulrot, fennikel, stangselleri, paprika, sukkererter…)

 

SLIK GJØR DU:

Legg et rent, tynt kjøkkenhåndkle over en liten bolle, og fest det så det sitter stramt med en strikk.
Hell yoghurten over håndkleet, og la det renne av seg i 30 min.
Ha yoghurten i en liten bolle, og rør inn resten av ingrediensene.
Smak til med salt og pepper.
Oppbevares kaldt til dere drar på tur.

 

Grønnsaker i lett dill og hvitløksdip

 

FLERE GODE TIPS TIL HVA DU KAN FYLLE PIKNIKKURVEN MED, FINNER DU HER!
OG ENDA FLERE HER!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen