SESAMFRØPANERT LAKS MED FRISK EDAMAME- OG KIKERTSALAT

Sesamfrøpanert laks med edamame- og kikertsalat

Ovnsbakt laks er en enkel fiskemiddag som krever lite, både i tid og når det kommer til planlegging. Men hva med å “pimpe” den opp med ristede sesamfrø? Og serverer du sesamfrøpanert laks med en frisk og næringsrik edamame- og kikertsalat – ja, da er hverdagsmiddagen absolutt i boks!

 

Edamame-og kikertsalat

 

DU TRENGER:

(Gir 4 posjoner)

4 laksefileter
Salt og pepper
2 ss olivenolje
Ca. 1 dl sesamfrø

EDAMAME- OG KIKERTSALAT:
1 boks kikerter
4 dl edamame bønner (uten belg)
3 vårløk, kuttet i tynne skiver
2 ss koriander, finhakket

VINAIGRETTE:
1 stor avokado
1 ts revet ingefær
1/2 sitron, presset
1 hvitløksfedd, finhakket
1 ss honning
1 ss soyasaus
2 ss god olivenolje
Salt og pepper etter smak

 

SLIK GJØR DU:

Sett ovnen på 200 grader.
Krydre filetene med salt og pepper.
Ha sesamfrø i en flat bolle, og vend filetene i frøene.
Dytt de godt inn i kjøttet på begge sider.
Dryss over noen dråper olje, og legg de i en smurt ildfast form.
Bak fisken i ovnen i ca. 10 min.
Sett på grillelementet og stek i ytterligere 2 min. (til frøene begynner å bli gylne).
La fisken hvile i et par minutter, før servering.

EDAMAME- OG KIKERTSALAT:
Skyll kikertene i et dørslag, la de renne av seg.
Forvell edamamebønnene i lettsaltet vann, ca. 2 min.
Bland kikerter, edamame, vårløk og koriander i en bolle.
Ha alle ingrediensene til vinaigretten i en beholder, og miks med en stavmikser.
Vend til slutt inn vinaigretten sammen med belgfruktene, og krydre med salt og pepper.

 

Sesamfrøpanert laks med edamame- og kikertsalat

 

PRØV OGSÅ Å LAGE DIN EGEN, HJEMMELAGDE PANERTE SCHNITZEL – DET ER ENKLERE ENN DU TROR!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen