fbpx

PRIPPEN PRINSESSEKAKE PÅ SPELT (SUKKERFRI)

Prinsessekake med vaniljefyll

Jeg har vel nevnt det før, men gjærbakst er en av mine store svakheter. Og derfor er det godt å ha noen byttetriks i bakhånd, slik at kaken blir litt lettere for kroppen. For et liv uten kaker – er ikke et liv for denne prinsessen her!

Prippen prinsessekake er blant annet laget på speltmel, som er snillere mot magen enn siktet hvetemel. I tillegg er den så og si sukkerfri, men smaker selvfølgelig like søtt og godt som den skal!

Deigen er den samme som jeg bruker for å lage mine populære SPRETNE, SAFTIGE OG SUKKERFRIE SPELTBOLLER. Og vaniljefyllet er rett og slett basert på en posesaus fra Eldorado: Vaniljesaus – uten tilsatt sukker fra Eldorado.

 

Prinsessekake med vaniljefyllPrinsessekake med vaniljefyll

 

DU TRENGER:

(Dobbel deig – jeg lagde 2 prinsessekaker, og frøs ned den ene når jeg først var i gang)

1 kg speltmel
6 dl lettmelk
75 g gjær
2 dl sukrin (jeg blandet 1 dl sukrin og 1 dl sukrin gold)
1,5 dl olje (jeg brukte vår egen olivenolje)
1 ts kardemomme
0,5 ts salt

VANILJESAUS:
1 vaniljesaus – uten tilsatt sukker fra Eldorado*
6 dl lettmelk
2 ss kaldt vann + 1 ss maizena

Ca 2 dl økologiske rosiner
Kanel
Evt. sukrinmelis/melis til pynt

*Vaniljefyllet som blir til overs, kan du for eksempel bruke som dessert over varme bær e.l. 

 

SLIK GJØR DU:

Lunk melken i en middels stor kjele, ha i gjær og løs opp.
Tilsett sukrin, salt og olje, rør godt.
Ha den lunkne væsken i en stor bolle, og tilsett mel (og kardemomme) litt etter litt.
Elt deigen i 10 minutter med en kjøkkenmaskin (eller 20 min hvis du elter for hånd).
La deigen heve på kjøkkenbenken under et kjøkkenhåndkle i 2 timer. Min blir dobbelt så stor!
Lag vaniljefyllet ved å vispe ut pulveret i kald melk.
Kok opp under omrøring.
Visp ut maizena i kaldt vann, og hell det over i vaniljefyllet.
Rør under svak varme til sausen tykner. Avkjøl på kjøkkenbenken.
Del deigen i to. Halvparten er nok til én prinsessekake.
Smør eller dekk en kakeform med bakepapir.
Rull deigen ut i en lang pølse og kjevle den flat som et rektangel (ca 35×20 cm).
Deigen er ganske spretten, så du må dra og lirke litt for å få den til å ligge «stille».
Smør utover godt med vaniljefyll, og strø over kanel og rosiner.
Rull deigen forsiktig sammen, slik at det dannes en lang pølse.
Del pølsen i 10 stykker (ca 2-3 cm tykke).
Legg stykkene i kakeformen (de skal ligge tett inntil hverandre).
Etterhev i 30 min under et kjøkkenhåndkle.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Strø over kanel, og bak kaken i ovnen i 15-20 min, til den er gyllen på toppen.
Avkjøles på rist.
Noen liker å pynte med melis på toppen, andre ikke. Det er helt opp til deg!

 

Prinsessekake med vaniljefyll

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen