24 DAGER TIL JUL!

Julekalender-2017

Nedtellingen har begynt. Og vi er (etter min mening…) inne i årets hyggeligste tid. Juletiden! Det får ikke hjelpe at nettene er lange og kulda setter inn. Bare tenk på alle de koselige tingene som står for tur! Baking av julekaker og pynting av pepperkakehus. Santa Lucia-konsert med lussekatter, tente barn og stearinlys. Fyr i peisen og gløgg i kroppen. Julebord med gode venner. Pynting av juletre. Laging av deilig julekonfekt (min favoritt-tradisjon!) og O´ helga natt (årets julesang!). Jeg kunne holdt på i evigheter… Ja, du har kanskje skjønt det allerede – jeg elsker julen!

Og det aller første som står på lista når julen nærmer seg, er julekalender. Jeg har i ihvertfall 10 år kost meg med å lage hjemmelaget julekalender. Først til kjæresten min. Deretter til den neste kjæresten min. Og nå til tvillingene mine. De er bare tre år, så det det er kanskje hakket tidlig. Men jeg har så gode minner tilbake til da jeg var barn, og jeg vil gjerne føre dette videre. Jeg vil at de skal glede seg like mye til julen som meg.

Så til selve julekalenderen, og i år ble det en hjemmelaget pakkekalender. Jeg har fulgt debatten angående pakke-kalendere i media i år, og er enig i mye av kritikken. Det kan fort bli uforholdsmessig dyrt, det er tross alt 24 pakker (ganger 2 for meg!) som skal kjøpes inn. Men forbereder man seg godt og planlegger hva man skal kjøpe, så trenger det faktisk ikke bli så ille. Det enkle er ofte det beste, som det sies. Så her går det i små sjokolade-nisser, ballonger, tusjer og små blokker. Jeg svinger som regel innom Søstrene Grene og TGR, der finner jeg alltid masse billig og gøy. Resten kjøper jeg i nærbutikken. Og jeg prøver alltid å finne en miks av aktiviteter og godteri, i tillegg til små ting de faktisk trenger (som morsomme sokker, spenner etc.). For å slippe å faktisk pakke inn 48 små gaver, så foretrekker jeg papirposer. I år fant jeg noen veldig søte på Søstrene Grene.

 

Julekalender-2017

 

DU TRENGER:

5-6 grener (jeg brukte bambus)
Silkebånd
Gaveposer
Hyssing
Stjerne
24 små gaver

 

SLIK GJØR DU:

Sag grenene i ønsket størrelse, og fest dem med silkebånd.
P.S. Jeg tapet på begge sider så ikke båndet kan skli av.
Fest stjernen i toppen.
Heng opp gavene.

Og start nedtellingen til julaften!

 

Julekalender-2017

GOD JUL!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen