Frossen yoghurtbark er en kald liten søtsak, som du like godt kan spise til frokost, som til kvelds. Den er naturlig søtet med honning. Og fylt med friske bær, som igjen er fulle av vitaminer og antioksidanter. Den smelter fort, så den kan kanskje være greiest å spise med en skje.
Lag din egen granola, det er alltid greit å ha i kjøkkenskapet (oppskriften ligger under bildet). Eller kjøp en ferdig granola. Men da kan det være lurt å se over sukkerinnholdet, noen av de ferdiglagde inneholder unødvendig mye sukker.
DU TRENGER:
350 g gresk yoghurt
2 ss honning (eller bruk fibersirup for sukkerfri variant)
1 ts vaniljeekstrakt (eller frø fra en halv vaniljestang)
Ca. 10 jordbær, kuttet i skiver
Ca. 15 bringebær, kuttet i to
1 dl blåbær
2-3 ss granola (du kan også bruke ferdiglaget granola)
GRANOLA:
5 dl havregryn
2 dl mandelflak
2 dl kokos (revet)
1 dl linfrø
2 store ss peanøttsmør
3 ss honning (eller bruk fibersirup for sukkerfri variant)
0,5 dl vann
SLIK GJØR DU:
Bland sammen yoghurt, søtning og vanilje (smak deg fram til hvor søtt du liker det).
Legg utover et bakepapir i en rektangulær form, og bre yoghurten utover med en slikkepott.
Dander bærene utover, og strø over granolaen.
Trykk det lett ned med fingrene.
Sett formen rett i fryseren, og la den stå der til alt er ferdig fryst, ca. 5-6 timer.
Legg yoghurt-barken på ei skjærefjøl, og kutt i passende biter.
Oppbevares i fryseren.
HAR DU PRØVD SJOKOLADEBARK? UTROLIG ENKELT – OG OVERRASKENDE GODT!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!