Sjokoladebark må virkelig være noe av det enkleste å lage – og det er faktisk helt overraskende godt! Du kan fylle på med nesten hva som helst; nøtter, saltstenger, sesamfrø, zest fra sitrusfrukter, chiliflak… Ja, for å bruke det litt forslitte uttrykket; her er det kun fantasien som setter grenser!
Denne varianten med mørk sjokolade, tørkede tranebær og ristede mandler ble utrolig vellykket. Også så enkelt, og så fint som det blir! Bryt opp noen biter, ha de i en cellofanpose eller på et syltetøyglass – og vips så har du en ekslusiv morsdagsgave!
Har du heller lyst til å bake en kake til mammaen din, kan du jo prøve
Munter marmorkake til morsdagen!
DU TRENGER:
100 g mørk sjokolade
1 dl mandelflak
1 dl tørkede tranebær, hakket
Et dryss havsalt
SLIK GJØR DU:
Pensle en form med bittelitt olje (jeg brukte en liten brødform).
Rist mandelflakene til de er gylne i en tørr stekepanne.
Når de begynner å bli gylne, må du passe på å riste pannen ofte så de ikke svir seg!
Hell de også over i en bolle når de er ferdige, så de ikke fortsetter å steke i den varme pannen.
Varm den mørke sjokoladen over vannbad, som beskrevet under:
Kok opp en medium kjele med vann, skru ned og la det simre.
Finn fram en litt mindre bolle, den skal kunne settes ned i kjelen – uten å falle ned.
Bryt den mørke sjokoladen i biter, ha den i bollen.
OBS! Det er veldig viktig at det ikke kommer noe vann i kontakt med sjokoladen (da vil den skille seg)!
Rør forsiktig rundt til sjokoladen er smeltet.
Vend inn halvparten av mandelflakene, og hell sjokoladeblandingen over i formen.
Dryss over resten av mandlene og tørkede tranebær (dytt forsiktig ned med fingertuppene).
Strø over et lite knip med havsalt, og sett sjokoladen i fryseren i 30 min.
Bryt sjokoladen i passende biter, og oppbevar den i et glass i kjøleskapet.
PRØV OGSÅ DENNE VARIANTEN: SJOKOLADEBARK MED CHILI, HAVSALT OG PISTASJENØTTER!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!