CAGNES SUR MER – SÅ MYE MER ENN DU TROR!

Cagnes sur mer - den franske riviera

I dag vil jeg presentere Cagnes sur Mer, eller som jeg liker å kalle “henne”– den usminkede lillesøstera til Cannes. Cagnes sur Mer ligger langs Côte d´Azur (den franske rivieraen), bare et steinkast unna flyplassen i Nice. Men for de fleste skandinaviske turister er byen lite kjent, og det vil jeg prøve å gjøre noe med. For Cagnes sur Mer har absolutt mye å by på!

Kort oppsummert så ligger Cagnes sur Mer langs kyststripen, og har et ti-talls bukter med lange og flotte strender. Byen lever godt på kvelden, med mange (og ikke minst gode) restauranter både langs promenaden og rett på stranden. Du finner flere mat- og grønnsaksmarkeder der du kan fråtse i kortreiste produkter og franske delikatesser. I tillegg til et stort marked på fredager, der du finner det meste. Undertøy, leker, grilla kylling, kniver og samuraisverd (ja, du leste riktig!). Den store veddeløpsbanen Hippodrome ligger rett ved siden av, så hvis du er glad i hester, eller glad i å spille på de, så er jo det stedet å dra.

 

Cagnes sur mer

Cagnes sur Mer byr også på en utrolig hyggelig gamleby, Haut de Cagnes (som fritt oversatt betyr “toppen av Cagnes”). Haut de Cagnes troner stolt på en bakketopp opp mot fjellene, og i de trange gatene kan du blant annet finne små gallerier, museer, restauranter, og ikke minst – en ekte middelalderborg!

Er du glad i shopping burde du absolutt besøke det nye shoppingsenteret Polygone Riviera, som faktisk er et utendørs shoppingsenter. Her finner du et stort og variert utvalg av butikker, og du finner det meste i alle prisklasser.

 

Cagnes sur mer - den franske riviera

STRANDEN

Det beste med Cagnes sur Mer er strandlinjen! Den byr på rekkevis med flotte bukter, der du lett kan finne deg en plass uten å måtte “sitte oppå” andre mennesker. Ta med deg en piknik-kurv med god mat og en flaske iskald rosé, og nyt dagen på stranden så og si gratis. Eller du kan velge mellom en av de mange “private” strendene, der du leier en solseng og spiser lunsj på restauranten. Og det til halve prisen av det du hadde måttet betale i Cannes! Det må nevnes at stranden i Cagnes sur Mer er en steinstrand, og det kan være litt kronglete å gå ut. Så strandsko er å anbefale. Men vannet er friskt og azurblått, og jeg personlig foretrekker dette fremfor for eksempel de klamme, sandete og langgrunne buktene i Antibes.

 

Cages sur mer - La Spiaggia

Jeg anbefaler absolutt å ta en stranddag på La Spiaggia. Den drives av et belgisk ektepar, og her møter du en utrolig hyggelig og profesjonell betjening. Maten smaker alltid godt, og stranden er ren og pen – med et akkurat passe luksuriøst preg over seg. Ellers tar jeg også gjerne turen innom stranden Carré Bleu, som ligger cirka midt på kyststripen. P.S. På begge strandrestaurantene kan det lønne seg å bestille solseng i forkant.

 

Cagnes sur mer - den franske riviera

Strandpromenaden er oversiktlig og bred, så her er det bare å dra fram de gamle “bladesene” hvis du fortsatt er i besittelse av de. Ellers så kan du leie sykler, eller små “sykkelbiler”, med plass til opptil 6 voksne og 2 barn. Det kan være en fin måte å ta seg fram og tilbake den lange strandpromenaden på.

Parkeringsplass er relativt lett å finne langs strandpromenaden og ellers i gatene (så lenge du ikke er der i august da alle de franske turistene er her).

 

Cagnes sur mer - den franske riviera

MARKED

Det er alltid noe eget ved å kjøpe frukt og grønnsaker på det lokale markedet. Det bugner av flotte farger og deilige lukter, og de fleste av produktene du får kjøpt er kortreiste, og også ofte biologiske. Her finner du en oversikt over de forskjellige mat-markedene, og deres åpningstider. (N.B.! De fleste er oppe kun på morgenen/formiddagen og stenger 12.30).

Franskmenn er altså helt ville etter markeder, og fredagsmarkedet i Cagnes sur Mer er et av de mer populære. Det ligger langs veddeløpsbanen Hippodrome (Boulevard J F Kennedy), og er åpent fredag formiddag fra 08.30 til 12.30. Her finner du en salig blanding av nesten alt. Mat, klær, smykker, hatter, undertøy, sko, skinnbelter, badeballer, leker, stekepanner, 1-euros marked, klokker, kniver og sverd. Men det skal sies at det selges “mye ræl”, akkurat som på de fleste markeder. Uansett så er det jo gøy å titte, og innimellom finnes det alltids noen skatter.

 

Cagnes sur mer - den franske riviera

HAUT DE CAGNES

Gamlebyen i Cagnes er noe for seg selv, der den ligger stolt på en bakketopp opp mot fjellene. Og det første du legger merke til er middelalderborgen Château-Musée Grimaldi. Ellers så er det flere museer og gallerier å besøke, og du finner en liten oversikt her. Det er kun 650 fastboende i denne lille landsbyen, men den har allikevel flere resturanter. De fleste ligger på samme plass som middelalderborgen. Jeg synes Les Baoux er utrolig hyggelig, og jeg har alltid blitt servert god mat der. Det er også verdt å nevne at det går gratis buss fra bykjernen i Cagnes sur Mer, og opp til gamlebyen. Du kan også kjøre bilen helt opp, og parkere rett utenfor byen. Men det kan være litt vanskelig å finne plass i høysesongene.

 

Cagnes sur mer - den franske riviera

 

POLYGONE RIVIERA

Polygone Riviera er mitt absolutte favoritt-kjøpesenter! Både når det gjelder atmosfære, men selvfølgelig også utvalget av butikker. Du har designergalleriet Printemps, som selger kjente merkevarer over flere etasjer. Du har de “skandinaviske” butikkene som H&M, Other Stories, Cos, TGR (gamle Tiger) og Søstrene Grene. Og selvfølgelig kjedene Zara, Zephora, og Massimo Dutti. Til sammen finner du hele 114 butikker, og per i dag 27 restauranter. I tillegg til en stor og moderne kino med utvalgte filmer som vises på orginalspråket.

Kjøpesenteret er faktisk bygget mer som en liten mini-by, der butikkene ligger på rekke og rad i små gater under åpen himmel. Det er plantet grønne trær og blomster overalt, og de er ellers flinke til å pynte med diverse kunstinstallasjoner tilpasset sesongene. Også lukter det som et diskret duftlys over det hele, og det spilles harmonisk musikk fra høyttalerne. Absolutt verdt et besøk!

 

Cagnes sur mer - Polygone Riviera

 

KLIKK HER for mer informasjon om Cagnes sur mer. Ellers anbefaler jeg også en liten tur innom KUNSTNERBYEN SAINT PAUL, den ligger bare 20 minutter unna. Og selvfølgelig SAINT JEANNET – MIN LANDSBY. Jeg spanderer kaffe!

 

BONNE JOURNÉE!

 

15 hendelser på “CAGNES SUR MER – SÅ MYE MER ENN DU TROR!”

 1. Trond hjortland

  Hei. Vi er Et Ektepar som har hus og BoR i Cotignac.
  Vi hAr lyst til å ta en overnattinG i cagnes sur mEr
  Og lurer på Omdu har et lite koselig hotell å Anbefale.
  Ikke et dtort strandhotel meD svømmebasseng(det har vi hjemme) men et koseligt franskT hotel. Prisca1000.-til2000.- ps. Vi er 6 personEr og fire hunder.

  1. Hei Trond! Jeg har aldri bodd på hotell selv i Cagnes sur Mer, så jeg har dessverre ingen anbefalinger jeg kjenner til selv… Men jeg har en venn som alltid sverger til hotellet La Vanille. Dere kan jo sjekke det ut: http://www.vanillehotel.com 🙂 Ønsker dere uansett et fint opphold!

 2. Birgit Løitegaard

  Prøv Les Terrasses du Soleil i Haut de Cagnes. Du finner dem på Facebook. Bare fire rom, og en fantastisk terrasse.

 3. Birgit løitegaard

  Jeg vil anbefale Les Terrasse du Soliel i Haut de Cagnes. Dere må absolutt bo oppe i Haut de Cagnes. Terrasse du Soleil finner du på Facebook, de har bare fire rom, og en nydelig terrasse og hyggelig vertskap. Ellers er det mulig å bo på La Cagnard, det gamle luxux hotellet i landsbyen. Nyrenovert og lekkert.

 4. Cathrine Hill-Jensen

  Hei! Fin blogg du har! Mye intr å lese 🙂 Vet du om og hvordan man kan komme seg fra jernbanen i Cagnes-sur-Mer til Polygone? Går det buss og evnt hvilken?

  1. Hei, og takk for det! Det er jeg faktisk ikke sikker på, men jeg tror nok at buss er det beste alternativet. De pleier å gi god informasjon på det lokale turistkontoret:-)

 5. Vår favoritt i Cagnes er La Cararocca på promenade, herlig italiensk med STORE porsjoner. Bestill bord på terrassen i 2. etasje:-)

 6. Kom over sida di ifbm planlegging av ein tur til Nice og områda rundt til våren neste år. Gode tips! Vi vurderer å reise frå 11/5 – 18/5. Kan du seie litt kort om korleis temperaturen og veret brukar å vere der i dei tider? Veit ikkje heilt kva ein kan forvente, og forstår at veret kan ingen spå, men sånn genrelt… 🙂

  1. Hei Linda! Som du sier, så kan ingen spå været. Men sånn jevnt over så går jeg da i sommerkjoler på dagen, og tar på meg en cardigan på kvelden:-)

   1. Linda Kristin

    Takk for svar. Vi står mellom hus i fjellandsby vrs hus ved strand, men usikker på om det er badetemp i mai. Er det noko strandliv i mai? Eller for kaldt for badestranda då? ?

    1. Det er vel ikke full badesesong enda, så jeg hadde gått for fjellandsby. Dere kan jo besøke stranda uansett, det går buss overalt her:-)

 7. Hei. Først; tusen takk for en utrolig fin blogg. Her var det gøy å lese. Man får virkelig lyst å dra til Provence med så flotte bilder. Og det tenker vi å gjøre i juni sammen med to voksne døtre. Vi synes denne byen så koselig ut, og jeg lurer på følgende. Er selve sentrum også koselig, eller er det kun i gamlebyen? Hvilket område er best å bo om man vil være nærme sjøen og ha koselige restauranter i nærheten, uten for mye uteliv i området?

  1. EVAiPROVENCE

   Hei Lene! Så koselig at du fant meg:-) Jeg synes absolutt gamlebyen er koseligst. Selve sentrum er liksom bare et par lange gater med en del trafikk. Men det går jo gratis shuttlebusser fra gamlebyen og ned til sjøen, og er man i ok form så er det også greit å gå. Nå har de til og med leiesykler (tror også elektriske), så da har man jo mulighet for å komme seg enkelt rundt. Bonne voyage;-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen