Dette er salaten sin det! Lun vintersalat fylt med sesongens fargerike gresskar og granateple. Smakssatt med deilig italiensk pølse, og byggryn som fyller opp magen (samtidig som den er rik på fiber som fordøyelsessystemet eeelsker)!
Denne vintersalaten setter farge på selv den mørkeste vinterdag. Samtidig som den sprer glede rundt middagsbordet!
DU TRENGER:
(Til 4 personer)
1 butternut gresskar, ca. 1,2 g
Litt olje
2 dl byggryn
1 løk, hakket
2 hvitløksfedd, finhakket
300 g italiensk krydderpølse
1 liten brokkoli, kuttet i små buketter
200 g spinat, skylt
1/2 granateple
(100 g fetaost) Jeg glemte feta!
Salt og pepper
VINAIGRETTE:
3 ss olivenolje
2 ss balsamicoeddik
2 ss granateplejus (cranberryjuice) Skal jeg ha med det egentlig?
1/2 ts salt
Et knip pepper
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 200 grader, og legg opp et stekebrett med bakepapir. Skrell gresskaret og fjern frømassen.
Kutt det i terninger, ca. 1,5×1,5, og legg de utover stekebrettet.
Ringle over litt olje, og krydre med salt og pepper.
Stek i ovnen til gresskarterningene er myke, ca. 20 min.
Kok byggryn etter anvisning på pakken.
Stek løken blank i litt olje, ca. 3-4 min.
Ha i hvitløk og stek i 1 min.
Press ut pølsefarsen fra skinnet, smuldre med gaffel og ha det i pannen.
Ha i brokkoli og spinat, og la det surre i 5 min.
Rens granateple (slik at du kun sitter igjen med granateplekjernene).
Smuldre fetaosten med en gaffel.
Bland sammen alle ingrediensene til vinaigretten.
Bland sammen gresskar, grønnsaker og byggryn i en stor bolle.
Smak til med salt og pepper.
Ringle over halvparten av vinaigretten, og server resten ved siden av.
Topp til slutt med granateplekjerner og fetaost.
SØK OGSÅ BLISS BALLS – JEG HAR MANGE VARIANTER AV DE SUNNE ENERGIKULENE PÅ BLOGGEN!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!