Lakris og sjokolade er en av mine favorittkombinasjoner, men vanskelig å finne i Frankrike. Men det er jo ikke noe problem når jeg kan lage mine egne lakris- og sjokoladekuler. Også kalt bliss balls. Sunnere blir det også!
Lakriskulene er søtet med daddel, som er et supert alternativ når du skal lage sunnere søtsaker, sjokolade og annet godteri. Den naturlig søte smaken tilfredsstiller søtbehovet, i tillegg inneholder daddelen verdifulle næringsstoffer. Så da er det jo ikke noe problem å ta seg én kule til….
DU TRENGER:
(Gir 20 kuler)
100 g dadler (uten stein)
100 g usaltede cashewnøtter
2 ss lakrisrotpulver*
1 ss bakekakao
Et knip maldonsalt
*Jeg bruker dette lakrisrotpulveret.
SLIK GJØR DU:
Ha dadler og cashewnøtter i en foodprosessor eller blender.
Miks på full guffe til du har en helt jevn masse, 2-3 min.
Tilsett lakrispulver, kakao og maldonsalt, miks på full guffe et par minutter til.
Form små kuler med håndflatene.
Vend kulene i lakrispulver, kakao eller annen pynt hvis du ønsker det.
Oppbevares i fryseren (eller kjøleskapet).
PRØV OGSÅ SØTE OG SEIGE SPECULOOS-KULER. P.S. DET HOLDER IKKE MED KUN ÉN KULE AV DISSE HELLER!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!